Zonguldak İyi Parti İl Başkanı Ragıp Bayraktar, 18 yaşın altında gebe kalan kız çocuklarını sağlık kurumlarına soracak.

Bayraktar, "İstanbul İli Küçükçekmece İlçesinde hizmet sunan bir kamu hastanesinde; 38’i 15 yaşını, 77’si ise 18 yaşını tamamlamamış mağdur kız çocuklarımızın gebelik muayenesi ve/veya doğum için hastaneye başvurduğu ve Adolesan Gebeliği teşhisi ile hizmet almalarına rağmen yasal zorunluluğa karşın adli mercilere ihbar edilmemesi olayı Türkiye kamuoyunda ciddi ve haklı bir infial yaratmıştır.

Genel Başkanımız Sayın Meral AKŞENER hanımefendinin her vesilede vurguladığı üzere; İYİ PARTİ,  kadınlara ve çocuklara yönelik şiddet ve her türlü istismarlara karşı ilkesel bir parti programına sahiptir.

İYİ Parti; Türkiye genelinde il başkanları olarak; 18 Ocak 2018 tarihinde İstanbul’da bulunan Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastenesi’nde ortaya çıkan  115 anne çocuk skandalı ardından araştırmaya yönelik ortak eylem kararı almış bulunmaktadır.

02/Şubat/2018 Cuma günü saat 10:00’da eş zamanlıolarak İYİ Parti Zonguldak İl Başkanlığımızda 4982 sayılı Bilgi Edinme Kanunu kapsamındaki belirtilen saatte Zonguldak  2’nci Noterliği aracılığı ile Zonguldak’taki tüm kamu sağlık kurumlarından bilgi edinme talebinde bulunacaktır" dedi.

Editör: TE Bilisim