Memur-Sen il Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar, “Yükselen enflasyon, düşen alım gücü sarmalı eşel mobille son bulsun” dedi.

Aşkar yaptığı açıklamada, “TUİK verilerine göre Mayıs Ayı enflasyonunu % 2,98, yıllık enflasyon % 73,50 olarak belirlenmiş; Ocak-Mayıs enflasyonu %35,64 ve enflasyon farkı ise %26,18 olarak gerçekleşmiştir. Merkez Bankası, yıl sonu enflasyon ve döviz kuru beklentilerini yukarı yönlü güncellerken, hissedilen enflasyon neredeyse her ay beklentilerden daha yüksek şekilde karşımıza çıktığı bir gerçektir. Tekrarda mahsur görmüyor, resmedilen ve hissedilen tartışmasına girmeden bir kez daha ‘alım gücümüz yükseltilmeli’ diyoruz. Bir kez daha yolunda gitmeyeni açık açık söylüyor, yetkili mercileri radikal kararlar almaya davet ediyoruz.

Özellikle gıda, akaryakıt ve konut enflasyon rakamları büyürken kamu görevlilerinin geçim sıkıntısı da büyüyor. Yükselen enflasyon rakamları; kamu görevlilerinin cüzdanlarını yakarken “Eşel Mobil Sistemi”nin uygulanmasının gerektiği de her geçen gün daha fazla hissediliyor. Eşel Mobil sistemini egzotik bulanlar, fantastik muamelesi yapanların bile kabul ettiği şekilde şu an için bundan daha net, daha reel ve daha sahih bir mücadele sistemi olmadığı gün gibi aşikardır.

Diğer taraftan dünya çapında yaşanan ekonomik krize rağmen hızla büyüyen, ihracat rakamlarını artıran, geleceğe dair umutlarımızı koruyan Türkiye’nin; sabit gelirlilerin maaş/ücretlerini de hak ettiği seviyeye yükseltecek, alım gücü kayıplarını telafi edecek güce sahip olduğu inancını da asla yitirmiyoruz. Bilhassa bu ve benzeri enflasyonist dönemlerde, başta kamu görevlilerimiz olmak üzere tüm sabit gelirlileri enflasyon korkusundan uzaklaştıracak, hayat pahalılığından kurtaracak ve rahat bir nefes aldıracak ‘Eşel Mobil Sistemi’ zaman kaybedilmeden uygulamaya konulması gerektiğini defaten söylemekten çekinmeyeceğiz. Sesimiz duyulana ve kamu görevlilerimiz başta olmak üzere, sabit gelirlilerimiz ve bütün emek kesimi hak ettiği insanca yaşam tarzına kavuşuncaya kadar gerçeği söylemekten imtina etmeyeceğiz.

Editör: TE Bilisim