Sağlık Bakanlığı Kamu personeli alımı için milyonlarca vatandaşı ilgilendiren gelişmede kritik bir karara imza atıldı. Yayımlanan açıklamalardan elde edilen bilgilere göre bundan sonraki süreçte kamu personeli alımı için başvuru yapacak olan adaylar sınava tabi tutulmayacak.

Sınav Yerine Kura Yöntemi Uygulanacak

Kalabalık ve kapalı alan tedbiri gerekçesi ile kamu personeli alımları için uygulanacak yeni düzenlemeden sınavların iptal edileceği ve yeni yayımlanacak olan ilanlarda; “ alımları kura ile yapılacaktır” ibaresinin yer alacağı bildirildi.

Mülakatların da benzer sorunlar teşkil etmesi üzerine alınan karara göre kura çekimleri de kapalı alanlarda ve merkezde yapılmayacak. Uygun şartların hazırlanması ile birlikte bazı bakanlıkların uygulamaya aldığı; online kura yöntemi ile bilgisayar ortamında noter huzurunda kura çekimleri yapılacak.

3 Meslek Grubunu Kapsıyor

Yayımlanan genelgede belirtilen maddelere göre şuan için resmi olarak sadece; Temizlik hizmetleri, Güvenlik ve koruma hizmetleri, Bakım ve onarım hizmetleri personellerinin kura ile alınacağı açıklandı. diğer alanlardaki alımlar için kurum inisiyatifi belirleyici olacak.

Yönetmeliğe Geçici 5. Madde Eklendi

Söz konusu Koronavirüs vakasından dolayı alınan tedbirler kapsamında yasallaşan kura çekimi kararı için; ilgili yönetmeliğe geçici 5. Madde eklendi ve maddede; “2020 yılı içerisinde Sağlık Bakanlığında istihdam edilmek üzere temizlik hizmetleri, güvenlik ve koruma hizmetleri ile bakım ve onarım hizmetleri için alınacak işçiler, sınava tabi tutulmaksızın doğrudan noter kurasıyla belirlenebilir.” İfadeleri yer aldı.

Kaynak: 

Editör: TE Bilisim