Karadeniz Ereğli’de AK Parti 6. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kongrede 8 yıl boyunca ilçe başkanlığı görevini yürüten M. Fatih Çakır, görevi Avukat Saffet Bozkurt’a teslim etti. Çakır, bundan sonra da teşkilatların emrinde ve yanında olmaya devam edeceğini söyledi.

Gülüç Belediyesi Düğün Salonu’nda yapılan kongreye; AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İl Başkanı Zeki Tosun, Merkez İlçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek, CHP Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, İyi Parti İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu, TSO Başkanı Arslan Keleş, il geneli ve bölgeden belediye başkanları, Zonguldak ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden görevdeki milletvekilleri, eski milletvekilleri, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

KANDEMİR: ‘Burada muhteşem bir heyecan gördük’

“Teşkilatlarımız bugünden itibaren işte bu coşku ve heyecanı sahaya yansıtması lazım. Eğer biz milletimiz bize bir ders vermiş ise kendimizde buluruz kabahati. Şapkamızı önümüze koyarız neyi eksik anlattık nerede yanlış yaptık bizim kabahatimiz nedir diye kurmaylarla kafa kafaya verir ve bir yol haritası çıkartır. Burada muhteşem bir heyecan gördük. Muazzam bir ekip gördük. Allah’ın izniyle şimdi el ele gönül gönüle vereceğiz Türkiye’yi daha güzel yarınlara taşıyacağız. 2023’e giderken zaman zaman Cumhurbaşkanınız da söylüyor herhangi bir dönüyor teşkilatlarımız bunu anlatıyor mu vatandaşlarımıza anlatıyor mu. Bizim milletten başka kimsemiz yok. Bizim istikametimizi çizenler burada. Biz millete bakarız, bakıyoruz. Bizim istikametimizi millet çizer. Onların gönlünde geçen şeyle coşarız biz. Diğer partilere benzemeyiz biz. Dudaklarının ucu ile sevilenlere benzemeyiz biz. AK Parti yaptı diye alkışlayamayanlara benzeyemeyiz biz. Deriz ki ya kim olursa olsun taş üstüne taş koy arkadaş. Taş üstüne taş koy biz seni alkışlarız. Ama millete ihanet ederseniz karşınızda bizi bulursunuz. 19 senedir işte bu heyecanla mücadele ediyor AK Parti. Onun için Recep Tayyip Erdoğan hala bizim milletimizin değil tüm coğrafyanın umudu. Başımızda çok büyük bir lider var. Sıfatların peşine değil hareketin içine doğar onun peşinde koşarız. Sıratı müstakimde… Yapacak çok işimiz söyleyecek çok sözümüz. Var. Göreceksiniz Türkiye her gün güçlenmeye devam edecek. 2023’de Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılında dünyanın en iddialı ülkesi arasına sokmuş olacağız ve göreceğiz 2020 yılında ardı ardına genel başkanımızın müjdeleri gelecek. Göreceksiniz 2021 daha güzel olacak, 2022 daha güzel olacak. Bizim bir hayalimiz var. Bu millete bir borcumuz var. Allah’ın izniyle peşine düşecek hangi engelle karşılaşırsak karşılaşalım onu geçecek ve ülkemizi hak ettiği yere taşıyacağız. Burada vazife bizim teşkilatlarımıza düşüyor. İstirhamımım ayrılığa gayrılığa düşmeden aramıza kötüyü kötülüğü sokmadan el ele gönül gönüle bu millete olan borcumuzu birlikte ödeyelim. Burada yaşadığımız şu birlik ve beraberlik tablosunu Türkiye’nin dört bir tarafına yayarak inşallah kenetleneceğiz. Genel Başkanımızın arkasında ülkemizi yeni ufuklara taşıyacağız. Ben bu salonda bu heyecanı gördüm”

ÇAKIR: “BUNDAN SONRA DA TEŞKİLAT İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

AK Parti İLçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, yaptığı selamlama konuşmasında katılımcılara teşekkür etti, 8 yıllık görev süresi boyunca yürütülen çalışmaları anlattı. Çakır şöyle konuştu: "Ereğli'mizde başta liderimiz, cumhurbaşkanımızın desteği, bakanlarımız, milletvekillerimiz, il başkanlarımız, ilçe başkanlarımızın ve tüm paydaşlarımızın çabalarıyla 25 tane okulu tamamladık, tekli öğretime geçtik. 450 Yataklı hastanemiz ve diş hastanemizle tüm bölgeye hizmet veriyoruz. Ereğli Zonguldak yolumuzu, Bayat Kavşağı ve Üçköy hemzemin geçidiyle tamamlandı, hayırlı olsun. Bunun yanında Ereğli Çaylıoğlu yolumuz, Çaylıoğlu'na kadar tamamlandı. İnşallah bundan sonraki dönemde sayın milletvekillerimiz ve hükümetimizin desteğiyle kalan kısım da tamamlanacak. Ereğli'nin bir diğer konusu Üniversitenin kampüs alanıydı. Çok değerli Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Ereğli Mitinginde verdiği müjdeyle projeleri tamamlandı. Bir ay gibi bir süre zarfında inşallah kazmayı vuruyoruz, Ereğli ve bölgemize hayırlı olsun. İstihdam ile alakalı Kandilli'de Ermaden çalışmaya başladı, inşallah 500-600'leri bulacak. Tersanelerimizin tapu irtifak hakkı belgesini Milletvekilimiz Ahmet Çolakoğlu'nun destekleriyle çözüme kavuşturduk. Subaşı Bölgesinde 130 dönümlük orta ölçekli organize sanayi bölgesinin tapu çalışmalarını tamamladık. yaklaşık bin binbeşyüz metrekarelik 70 işyeriyle birlikte en az 2000 istihdam hedefliyoruz. Bu da bölgemiz için önemliydi. Adliye Binası, Vergi Dairesi ve PTT inşaatıyla bunlar tamamlanmış oldu. Adalet ve Kalkınma Partisi Türkiye'de sadece bir siyasi parti değil. Adalet, tüm dünyadaki insanların adalete kavuşması, tüm mazlum coğrafyaların, ezilen insanların kalkınması hareketidir. Bu davada mücadele etmekten onur duyuyorum. Bizden sonra aday olacak Saffet Bozkurt arkadaşıma, ekibine yolları açık olsun diyorum. Başarılar diliyorum. Bizler de fert olarak elimizden geldiğince teşkilatın emrindeyiz, teşkilatın yanındayız, hep beraber Adalet ve Kalkınma Partisi için çalışacağız inşallah."

ZEKİ TOSUN, FATİH ÇAKIR’A TEŞEKKÜR ETTİ

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun da 18 yıllık AK Parti döneminde Türkiye'nin bölgede bir güç, bir barış ve istikrar adası haline geldiğini belirterek, "Zaferlerimize sürekli yenilerini ekleyerek bugünlere geldik. Milletimizin çoğunluğunun desteğini almak, başarımızın temeli olmuştur. Bu başarıların temelinde siz teşkilatlarımızın çalışmaları vardır. Yürüttüğümüz bu kutlu mücadelenin ilçemizdeki sancaktarlığını sizler yaptınız. Bu sancağı ayakta tutan, gece gündüz mücadele eden Fatih Çakır arkadaşımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberliğimiz ilelebet sürecektir." ifadelerini kullandı. Tosun, yeni yönetimin de büyük hizmetler yapacağına inandığını ifade etti.

BOZKURT'UN LİSTESİ

Avukat Saffet Bozkurt'un tek aday olduğu kongrede oy kullanması beklenen 402 kayıtlı delege bulunuyor. Bozkurt'un yönetim kurulu listesinde, Ahmet Küçük, Fadime Doğru, İbrahim Sezer, Ömer Yazıcıoğlu, Hanife Kaya, Ahmet demir, Kadir Çaygeç, Nuriye Topaloğlu, Mehmet Yiğitoğlu, Satılmış Kurtlucu, Muhammet İkbal Çakır, Mustafa Kalkan, Nurgül Kızılarslan, Kemal Demirtaş, Talip Seyhan, Şakir Başol, Derya Demiriz, Nusret Burak Öztürk, Nevzat Tarakçı, Necati Akdeniz, Zelkif Öztürk, Mustafa Güldalı, Halil Kurtay, Turgut Tanyıldız, Hakan Eroğlu, Yakup Akkaya, Şenol Akyol, Muhammet Mücahit Andiç, Celal Zeybek bulunuyor. Yönetim Kurulu listesi ile birlikte, 164 kişilik İl Kongre Delegeleri de genel kurulun oyuna sunuldu.

Editör: TE Bilisim