Zonguldak Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu ve Kozlu Su Ürünleri Koperatifi iş birliği ile Karadeniz günü kapsamında deniz etkinliği düzenlendi.

Zonguldak Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu ve Kozlu Su Ürünleri Koperatifi iş birliği ile 31 Ekim Uluslararası Karadeniz Günü kapsamında Karadeniz'in ekolojik değerlerine ve çevre kirliliği sorunlarına dikkat çekmek amacıyla, ‘Karadeniz Yaşasın’ adı altında deniz etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Kozlu Su Ürünleri Koperatifi Başkanı Ergün Kayhan, Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Kent Konseyi Çalışma Grubu Başkanı ve Tema İl Temsilcisi Berran Aydın ve üyeler katıldı.

Kent Konseyi üyeleri ellerine Türk bayraklarını alarak onlarca tekne eşliğinde Kozu limanında teknelerle ayrılarak Zonguldak Limanına hareket etti. Ardından onlarca Tema gönüllüsü, ‘Temiz Deniz, Temiz Hava, Yaşanılabilir Doğa İstiyoruz’ ve Karadeniz yaşasın pankartları açarak farkındalık yarattı. Çöp döküm alanında konuşma yapan, Kent Konseyi Çalışma Grubu Başkanı ve Tema İl Temsilcisi Berran Aydın, “Kozlu Sahilinde bütün çöplerin biriktirilmiş olduğu çöp döküp alanındayız. 5 6 aydır buraya çöp dökülmüyor. Belediye Bakacakkadı mevkiinde bir tesis yaptı. Sevindirici bir gelişme. Ama burada çok uzun yıllar çöp biriktiği için üzerine toprakla kapatılmış olsada denizin çok içerisinde. Dalgada her fırtına da dalga bizim çöplerimizi alıyor sahillere taşıyor. Bu çok ciddi bir sorun. Bunun içinde tıbbi atıklarda var. Biz Gönüllüler olarak diyoruz ki buraya bir çözüm bulunsun bunlar alınsın. Bir şekilde denizle irtibatı kesilsin. Dedeman Itek ve öğretmen evi arasında harfiyat boşaltılan yer var. Zonguldak’ta yetkili merciler harfiyat dökmek için belli bir nokta tespit etmemişler. Başka yerden inşaat atıkları vb. şeyler buraya boşaltılıyor. Bununda değişmesini doğa gönülleri olarak istiyoruz”dediler. 

Editör: TE Bilisim