Bu gün yapılan Zonguldak Belediye Meclis toplantısında kızılca kıyamet koptu.



Katı Atık Bedellerinin ve Fevkani Köprü altı esnafından geçici süreyle ecrimisil alınmaması önergesi üzerinde tartışmalar yaşandı.



Ukala tavırları ile Meclis’te sürekli şov yapan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Abdullah Karagüzel’in “Bu meclisi koyun sürelerine, çobanlarına yönettiriyorsunuz” sözü üzerine CHP’li Cavit Zülfikar çileden çıktı.



***



Zonguldak Belediye Meclisi’nin Ekim/2017 ilk oturumu son yıllarda ki en gergin toplantıya sahne oldu. Uzun zamandır şehrin gündemin kalan ‘Katı atık bedelleri’ ve ‘Fevkani Köprüsü tadilatı’ konularının yer aldığı gündem maddeleri tansiyonun yükselmesine sebep oldu.



İlk tartışmalar toplantının başında Başkanvekili Mehmet İzzet Türkçelik’in ‘CHP olarak köprüaltı esnafının ve köprünün sorunlarını çözmek istiyoruz. Bu sebeple köprü ile ilgili olan 9. maddenin gündemden çıkarılmasını talep ediyorum’ söylemi tartışmaların fitilini ateşledi.



CHP, MHP ve AK Parti grupları 9. maddenin aslında en başta gündeme getirilmemesi gerektiği yönünde sert muhalefeti olurken CHP grubu içinde ise atışmalar zaman zaman sertleşti. CHP Meclis üyesi Gökhan Demir, “Bu maddeyi gündeme getirmemeniz gerekiyordu” diyerek Başkanvekili Türkçelik ile kısa süreli tartışma yaşadı.



Köprü ile ilgili görüş beyan eden MHP Meclis üyesi Mevlüde Yalçıner’in “Her üniversite farklı görüş bildiriyor. Bu köprünün bakımı yıkılmadan da yapılabilir” söylemi üzerine CHP’li Türkçelik’in ‘Ben sizin kadar teknik bilmiyorum’ demesi üzerine ‘Beni küçümseyemezsin” tartışmaları alevlendi. AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Karagüzel, CHP’li Türkçelik’e tepki göstererek bu söylemlerin yanlış olduğunu vurguladı.



Oturumda ‘Kızılca kıyamet’ ise 3. madde olan “Katı atık tarifelerinin yeniden belirlenmesi’ üzerine koptu. Karşılıklı İktidar-Muhalefet tartışmalarının akabinde AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Karagüzel ve AK Parti grubu toplantıyı terk etti. Bu sırada AK Partili Karagüzel’in söylediği ‘Bu meclisi koyun sürelerine, çobanlarına yönettiriyorsunuz’ söylemi üzerine meclis salonu biranda karıştı.



CHP’li Cavit Zülfikar, meclis sırasından fırlayarak ‘Kim lan burada koyun çobanı y….k, ağzını yüzünü s….m” sözleri ile Karagüzel’in üzerine yürümesi üzerine özel güvenlik güçleri araya girerek arbedeyi ayırdı. Yaşanan olayların ardından Meclis 10 dakika ara verdikten sonra birleşimine devam etti ve maddeler ilgili komisyonlara havale edildi.



Belediye Başkanvekili Mehmet İzzet Türkçelik yaşananlardan dolayı Zonguldak halkından özür diledi. Cavit Zülfikar’ı sürekli olarak uyardıklarını ve sataşmalara karşı dikkatli olmasını belirttiklerine dikkat çeken Türkçelik her iki tarafı da özür dilemeye çağırdı.



 
Editör: TE Bilisim