İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, basın mensuplarıyla bir araya gelerek 2018 yılı yatırımlarını değerlendirdi, 2019 yılında hayata geçirilmesi hedeflenen projeler hakkında bilgi verdi. Köylerde kaliteli çalışmalar yapıldığını söyleyen belirten Necdet Karaveli, “Dönemi bitirdik. Verimli bir yıl geçirdiğimizi görüyoruz. Özel İdare yatırım programında 20 milyon lira yatırıma direk para aldık. Sıcak asfalt yapmak içinde borçlandık. Bizim bu yıl başlatmış olduğumuz ana grup yollarında ki sıcak asfalt çalışmamamız gerçekten bizim önümüzde ki dönemlerde uygulamak istediğimiz bir çalışma. Güzel çalışmalar ortaya çıktı, aksama ve eksik kaldığımız yerlerde oldu. Köylerimizde 1’inci derece asfaltlama çalışmalarımız devam ediyor. Biz bölgelerimizi 3’e bölerek standardı yüksek ve kaliteli yollar yapıyoruz. Bu yıl Ereğli ve vadi bölgemizdeki çalışmalarımızı da tamamlayacağız. 100 kilometrenin üzerinde bir asfalt çalışması yaptık.

KÖYDES üzerinden vadide de asfaltlama çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bartın soğuk beton uygulamasına başladı. Biz de bu konuda bir karar vermeliyiz. Soğuk beton ile kar yağmadığı sürece yol yapabiliyoruz. Bununla ilgili sıcak asfalt mı, statik kaplama mı yoksa soğuk beton uygulaması mı yapacağız? Bunun kararını önümüzdeki dönem içerisinde vereceğiz. Köylerde parke çalışmalarımız da güzel bir şekilde devam ediyor. Çizgisiyle, bariyeriyle güvenli bir sıcak asfalt yollar yapıyoruz köylerimize” dedi.

Köylerde yaşayan vatandaşların sağlıklı içme suyuna kavuşması için İl Genel Meclisi olarak yatırımlar yaptıklarını belirten Karaveli, “Su konusunda 11 milyon TL’lik çalışmamız oldu. Yaz mevsiminde kaynakların azalması neticesinde sıkıntılar yaşayabiliyoruz. Ancak sondaj çalışmalarıyla bunu da aşmaya çalışıyoruz. Köylerde yaşayan vatandaşlarımızın sağlıklı içme suyu kullanmaları için depolarımızı fayans kapladık, ilaçlama sistemlerimizi gerçekleştirdik. Su depolarımıza güneş paneli sistemini kurarak deneme çalışması yapmıştık. Bunun devamını getirmeyi hedefliyoruz. En büyük sorunlarımızdan birisi araçlarımızın eksikliği ve eski olması. Bu eski araçları tasfiye etmeye başladık. Sayın Valimizle önümüzdeki dönem için bunun çalışmalarına başladık. Yenileri eklenecek ve araç sayımız artacak” dedi

Turizm noktasında önemli çalışmalar yaptıklarına ve bunların da kısa sürede hayata geçeceğine dikkat çeken Necdet Karaveli, “Devrek Bastın Çarşısı’nda artık sıkıntılar olsa da sonuna geldik. 4-5 ay sonra tamamlanmış olacak. Şelalelerimiz noktasında çalışmalarımız sürüyor. Kadıoğlu Mozaikleri’nin kentimiz için değeri paha biçilmez. Bu mozaikleri turizme kazandıracağız. Harmankaya Şelaleleri bizim için büyük bir önem arz ediyor. 830 milyon TL’lik BAKKA’dan ayrılacak olan parayı buraya harcayacağız. Bu noktada üzerimize düşen 230 milyon liralık parayı da bu bölge için ayıracağız.

 Zonguldak’ta Kıyı Kenar Çizgisi içerisinde kalan ve yıkımı gerçekleştirilen sahil kenarlarına yapılacak olan projelerin hazır olduğunu belirten İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, “Orta Kapuz ve Tersaneler bölgesinde belli bir mesafe kar ettik. Burasını yap, işlet ve devret modeliyle turizme kazandırmaya çalışacağız. Bizim ilimizin öncelikleri olmalı. Ali Kaban Valimizin başlattığı projeleri, Ahmet Çınar Valimiz devam ettirdi. Sayın Erdoğan Bektaş da bu projeleri sürdürecek. Bizim turizme kazandırdığımız bir tek Gökgöl Mağarası var. Bir kombine yapmalıyız. Gelen turistin ilimize ve ilçelerimize bir noktada para bırakmasını sağlamalıyız ki vatandaş ve esnafımız para kazansın. Projeler hazır. Limanla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunduk. Limanı yap, işlet ve devret modeliyle hayata geçireceğiz. Şu anda bizim tarafımızdan her şey hazır. Bir yatırımcı bulursak önümüzdeki dönemde hemen bunun ihalesine çıkabiliyoruz” dedi. 

Köylerde üretim olmadığını söyleyen Karaveli: “İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi olarak tarıma yönelik çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, insanlarınızın üretimden uzak olduğuna vurgu yaptı. Toprakların küçük ve parselli olmasının en büyük sıkıntılarından birisi olduğunu ifade eden Karaveli, nüfusun da giderek azaldığını ifade ederek, “2019 yılı içerisinde de tarıma yönelik yatırım ve desteklerimiz devam edecek. Bu noktada en büyük sıkıntımız topraklarımızın parçalı olması. Bunu aşamadık. 2019 yılında bu çalışmalarımızı geliştirerek ve üzerine koyarak vatandaşlarımıza hizmet edeceğiz. Toprakla ilgili sorunlarımızı çözemiyoruz. Dedelerin üzerinde kalmış. En büyük problem bizim üretmememiz.  Nüfus noktasında problem yaşıyoruz. Bir yandan tarım, bir yandan da turizm diyoruz. Yol yapıyoruz. Artık insanımız bankamatik hastalığından kurtulup bir şeyler yapmak zorunda. Köylerimizde üretim yok, bunu ayaklandırmak istiyoruz. Nüfus konusunda ciddi azalmalar var. Her gün birisi yaşamını yitirirken doğum oranı da düşüyor. Biz hizmet verirken ihtiyaca göre vermeye çalışıyoruz.  Asıl olan herkese eşit vermek değil, ihtiyacı kadar vermektir. Bence asıl olan bu olmalıdır” dedi

Editör: TE Bilisim