16 Şubat 2009 yılında haftalık olarak yayın hayatına başlayan ve kısa bir süre sonra günlük yayına geçen, bölgede resmi ilan geliri almaksızın 8 yıl boyunca yayın hayatını sürdüren, Kariyer Medya Grubunun ilk göz ağrısı olan Kariyer Gazetesi 10’uncu kuruluş yıldönümünü kutluyor.
Kariyer Gazetesi, Dergim, Kariyer TV ve www.kariyermedya.net’i bünyesinde barındıran Kariyer Medya Grubu kentin ilk ve tek görüntülü anket yapan kuruluşu oldu.

DERGİM FARKI DEVAM EDECEK!
Kariyer Medya Grubu hayata geçirdiği birçok çalışması ile ilklere imza atmayı başardığı gibi birçok yayın kuruluşuna da ilham kaynağı oldu. Kariyer Medya Grubu özellikle seçim sürecinde yürüttüğü anket çalışmalarında yüzde 99’luk bir tutma oranı ile güven kazanırken son 3 yıldır da kentin İlk ve Tek ‘GÖRÜNTÜLÜ ANKET’ yapan kuruluşu olma özelliğini halen daha elinde bulunduruyor.
2018 yılının Mayıs ayında ilk sayısını çıkardığı ve 96 sayfa olması ile şehrin en fazla sayfa sayısına sahip, içerik olarak röportaj ve reklam dışında Zonguldak genel tarihi, coğrafyası, doğası, tarihi ve daha birçok farklı içeriği ile kentin en farklı dergisi olan DERGİM ile de beğeni toplayan Kariyer Medya Mart ayından itibaren DERGİM’i aylık olarak okurları ile buluşturacak.

İlham Kaynağı Oldu
10 yıl önce Kariyer Gazetesi ile çıkılan yolda büyük ve yüksek sermayeli basın kuruluşlarına rakip olmayı başaran, haberleri ve makaleleri ile ses getiren, gündemi belirleyen basın kuruluşlarının arasında il sıralarda yer almayı başaran Kariyer Medya Grubu günümüzde birçok basın kuruluşu tarafından uygulanan çalışmalarında ilham kaynağı oldu.

Görüntülü Yayın Anlayışında İlke İmza Attı
Zonguldak’ta internet üzerinden ilk sesli ve görüntülü habercilik anlayışının yanı sıra, çoklu sayfalardan oluşan ulusal formatta yayın yapan haber portallarına geçişi ile yine bir ilk imza atan Kariyer, bu yeniliğin ardından birçok basın kuruluşunu da aynı doğrultuda çalışmalarda bulunmaya sevk ederken peşinden sürüklemeyi başardı.

Kendi Sunucularından Yayın Yapan Tek İnternet TV
Bölge genelinde frekanslı TV kanallarının dahi BAŞKA SERVERLERE ait sunuculardan yayın yaptığı internet ortamında KENDİ SERVERLERINDAN yayın yapan Kariyer TV ile de ilk ve tek olmayı sürdüren Kariyer Medya Grubu internet ortamında gerçekleştirdiği yayınları ile de hatırı sayılır bir izleyici kitlesi kazanarak diğer tüm internet üzerinden yayın yapan TV’leri geride bıraktı.
Yaptığı röportaj dizileri ve yayınladığı tv programları birçok defa taklit edilen ve günümüzde imza attığı birçok yenilik ve ilkle de ilham olmaya devam eden Kariyer Medya Grubu, yayınlarından Kariyer Gazetesinin 10. Yılı adına yine geçen senelerde olduğu gibi muhteşem bir kutlama organizasyonu planlıyor.

Şekerci; ‘’Taviz Vermedik’’
Kariyer Medya Grubunun kurucularından Umut Şekerci yaptığı açıklama da ‘’Kimseyi kendimize küfe kılmadan ve kimseye de küfe olmadan yayın hayatımıza başladık diyeli tam 10 sene oldu. O günden bugüne dek bu prensibimizden ödün vermediğimiz tüm siyaset, bürokrasi, iş dünyası, okurlarımız ve izleyicilerimiz tarafından bilinmektedir. 10 yıllık yayın hayatımızda birçok kez engellemeler ile karşı karşıya kaldık. Haber ve makalelerimizden hoşnut olmayanlar tarafından tehdit edildik, saldırılara maruz kaldık, reklam ve ilanlarımızın yanı sıra aboneliklerimizin kesilmesi yönünde birçok yere talimatlar yağdırıldı. Tüm kısıtlamalara ve engellemelere rağmen yayın politikamızdan taviz vermedik. Bu ilkemiz bundan sonraki süreçte de aynen devam edecektir.

KUTLAMA GECESİ İLE YENİ YAYIN DÖNEMİMİZ BAŞLAYACAK
Bizleri bu yolda yalnız bırakmayan tüm reklam veremlerimize, abonelerimize, okur ve izleyicilerimize yürekten teşekkür ediyorum.’’ Diyen Şekerci sözlerini Kariyer Gazetesi adına gerçekleştirilmesi planlanan kutlama organizasyonu hakkında da konuşarak şu ifadeleri kullandı;
‘’ Bölgede yayın yapan basın kuruluşları arasında kutlama törenleri ile de her zaman farkını ortaya koyan Kariyer Medya Grubu, Kariyer Gazetesinin 10. Kuruluş yıldönümü adına planladığı kutlama merasiminde yine farkını ortaya koyacak bir etkinlik ile destekçilerinin, okur ve izleyicilerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.
Birkaç gün içinde tam yerini, gününü ve etkinlik içeriklerini açıklayacağımız Kariyer Gazetesi’nin 10. Kuruluş yıldönümü kutlamasında her zaman ki gibi sevenlerimiz ve okurlarımız ile bir araya gelip yeni yayın dönemimizde yapacaklarımızı anlatacağız ve muhteşem bir geceyi hep birlikte doyasıya eğlenerek kutlayacağız’’ dedi.

ÜNLÜ BİR SANATÇI İLE COŞKU TAVAN YAPACAK
Kariyer Gazetesinin bahar ayları başında tertiplemeyi planladığı kutlama gecesi adına birçok yerel sanatçı ve yerel grup sahne alacak olup, gece de sahne alması adına ülke genelinde hatırı sayılır bir hayran kitlesi olan 2 farklı sanatçı ve 1 grup ile görüşmeler devam ediyor.

Editör: TE Bilisim