Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu, Gazeteci Mustafa Özdemir’in tutuklanmasıyla ilgili açıklama yaptı.

KGD’den yapılan açıklamada;

Halkın Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mustafa Özdemir'in, Zonguldak Belediyesi önünde 15 Mart 2021 tarihinde kendisini benzin dökerek yakacağını iddia ederek eylemde bulunan A.K.'yi azmettirdiği iddiasıyla tutuklanmasının ardından gelişen süreci yakından takip ettiğimizi tüm kamuoyunun bilmesini isteriz.

Karaelmas Gazeteciler Derneği(KGD) olarak, Halkınsesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mustafa Özdemir'in tutuklanmasından bu yana tüm gelişmeleri yakından takip ettik. Soruşturma dosyasıyla ilgili bilgiler öğrenmeye çalışarak konuyu hukuk uzmanlarına danıştık. Meslek örgütü olarak öncelikle şunu belirtmeliyiz ki, gazeteciler bu olayda taraf değildir. Üzülerek görmekteyiz ki gazeteciler arasındaki kutuplaşma had safhadadır. Meslek örgütü olarak meslektaşlarımıza çağrımız adli olay olarak soruşturulan bu olayın adaletli şekilde aydınlatılmasından başka bir temennide bulunmamalarıdır.

Kamuoyunda bu olayın bir komplo olduğu konusunda görüşler yer almaktadır. Bizler, adli yargılamaya sonuna kadar güvendiğimizi ve gerçeklerin bu yargılama sonunda ortaya çıkacağına inanıyoruz.

Editör: TE Bilisim