CHP Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Av. Merve Kır Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde sözde tarikat lideri  İsmail A.’nın hakkında '12 yaşından küçük çocuğun cinsel istismarı' suçunu defalarca işlediğine karar verilip, cezasında da indirime gidilmesine tepki gösterdi.
Merve Kır yaptığı açıklamasında “Küçücük yaşta istismara uğrayıp bunun ağırlığı altında ezilen mağdurun duyurmak isteyip de duyuramadığı ses olmak zorundayız” dedi.

Merve Kır’ın açıklaması şu şekilde: “BirGün gazetesinden Timur Soykan tarafından açığa çıkarılan ve Türkiye'yi sarsan , ‘İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi 2002’de altı yaşındayken imam nikahıyla ‘evlendirdiğini’, kadının çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığını ortaya çıkardığı büyük skandaldan sonra, Halkın Sesi Gazetesi’nden Mustafa Özdemir tarafından açığa çıkarılan; “Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesinde kendisini ‘mehdi’ ilan eden Halveti Tarika-tı’nın Şabaniyye kolu lideri İsmail Arslan’ın 12 yaşından küçük mağdurların cinsel istismarından yargılandığı davada 11 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası aldı. 9 yaşındaki kız çocuğuna sivilcesini patlatma bahanesiyle banyoda tacizde bulunan İsmail Arslan, Zonguldak 3 ağır ceza mahkemesinde görülen davada hakimin iyi hal indiriminden faydalanırken tutuksuz yargılanmasına karar verildi.” haberi hepimizi yine dehşete düşürmüştür. Küçücük yaşta istismara uğrayıp bunun ağırlığı altında ezilen mağdurun duyurmak isteyip de duyuramadığı ses olmak zorundayız. Bu olayın peşini bırakmayacağımız gibi Zonguldak Barosu’na bağlı Avukat olarak da hukuki sürecin de sonuna kadar takipçisi olacağım.

Anayasa'nın 41'inci maddesi ile devletin, çocukları her türlü istismara ve şiddete karşı koruma görevi vardır. Anayasa'nın bu açık hükmüne karşın çocuk istismarı ve çocuğa karşı şiddet, ürkütücü boyutlara ulaşmıştır.


Türkiye’de çocuğa yönelik cinsel saldırı vakaları son 8 yılın en üst seviyesine ulaştı. 2018 yılında açılan davalardaki suç sayısı 18.290 olurken, bu sayı 2017 yılına kıyasla yüzde 12 arttı. 2018 yılında çocuğa yönelik günde 50 cinsel saldırı olayının yaşandığı Türkiye’de sanıklar hakkında 13.396 mahkûmiyet, 4.704 beraat kararı verildi. Mahkûmiyet sayısı bir önceki yıla göre yüzde 4 artarken, beraat kararlarında ise yüzde 11 artış gerçekleşti.

Türkiye’de 2011-2018 yılları arasında çocuklara yönelik 137.115 cinsel istismar suçu işlendi. Geçtiğimiz 8 yılda çocuklara yönelik günde 47, haftada 330 saldırı olayı gerçekleşti. 2011’de 16.828 olan istismar sayısı, 2018’de yüzde 9 artışla 18.290’a yükseldi. Bu veriler son 8 yılın en kötüsü olarak kayıtlara geçti

Bir tek çocuğun bile bu suça maruz kalması, devletin görevini yerine getirmediği anlamına gelmektedir.

Bizler yaşanan bu skandallara sessiz kalmadık, kalmıyoruz. Tarikatlarda, vakıflarda ve cemaatlerde gündeme gelen hiçbir istismar skandalında susmadık! Susmayacağız!

Ensar Vakfı’nda 45 çocuğa tecavüz edenlerin, 6 yaşında çocuğun evlilik kisvesi altında istismarına göz yumanların, Meclis Araştırma Önergelerini reddedenlerin gerici ve karanlık zihniyetine karşı bugün sesimizi daha da yükseltmek, bu karanlıkla mücadele etmek zorundayız

Kadın cinayetleri politiktir dediğimiz gibi çocuk istismarı da politiktir diyoruz.

Çocuklarımızı AKP zihniyetinin karanlığına teslim etmeyeceğiz. Laik, eşit ve demokratik bir toplum, çocuklarımıza özgür bir dünya bırakma mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz! Cumhuriyet Halk Partisi olarak iktidarımızda, çocuk istismarı ve kadına yönelik şiddetle işgili gerekli önlem ve tedbirleri alarak bu sorunu çözeceğiz.”

Editör: TE Bilisim