Devlet Koruması alarak iş adamlarına, siyasetçilere, gazetecilere, bürokrat ve STK Başkan ve Yöneticilerinin HTS Kayıtlarının, MOBESE görüntülerinin ve yazışmaların elinde olduğu vurgusunu yaparak isimsiz, bel altı yazılarını sürdüren Ali Rıza Tığ, Madde Bağımlılığı ve Mücadele Derneği’nde gönüllü olarak çalışan Başkan Yardımcısı Şekip Günaydın’ı tehdit etti.

Dernek yönetiminde bulunan iki kadın yöneticinin Ali Rıza Tığ’ın ahlaksız yazılarına tepki göstermesinin ardından neye uğradığını şaşıran Ali Rıza, yönetimde bulunan Selvi Tığ’ın akrabası olarak “Ahlaksız yazıları istemiyoruz” sözleri karşısında çılgına döndü.

Başkan Yardımcısı Şekip Günay’ı cep telefonundan arayan Tığ’ın “Selvi Tığ yazıyı geri çeksin, Geri çekmezse yönetimdekilerin kirli çamaşırlarını ortaya dökerim” diyerek tehditler savurdu.

Ali Rıza Tığ’ın kendisine aba altından sopa gösterdiğini belirten Şekip Günaydın, “Dernek Yöneticimiz Selvi Tığ’ın Ali Rıza Tığ ile ilgili yaptığı eleştiri açıklamasının ardından beni aradı. Tehditvari konuştu. ‘Selvi Tığ yazılarını geri çeksin. Geri çekmezse yönetimdekilerin kirli çamaşırlarını ortaya dökerim’ diyerek aba altından sopa gösterdi” dedi.

Devletin Koruması altında olan bir gazetecinin ahlaksız yazılar yazmasının ‘Koruma ile sizi ezerim’ demek olduğunu belirten Günaydın, “Ben 67 yaşında bir insanım, hepimiz birbirimizi tanıyoruz. Ali Rıza’yı tanıyoruz. Kim olursa olsun, hangi gazeteci olursa olsun hem de Devlet tarafından korunan bir gazeteci ahlaksız yazılar yazıyorsa biz ona karşıyız. Bir vatandaş olarak ben niye korunmuyorum. Bir gazeteci bana aba altından sopa göstermeye çalışıyor. Koruma ile sizi ezerim demektir bu” dedi.

Bu yazıların arkasında Devlet varmış gibi algıya neden oluyor…

Vali Mustafa Tutulmaz’a da seslenen Günaydın, “Sayın Valimizden istirham ediyorum, bu tür bel altı yapılan yazı ve haberlere itibar etmesin, onları ikaz etmesini istiyorum.  Vali bey ve yetkililer ses çıkarmayınca ne oluyor? Devamlı yazılar sürüyor, cesaret alınıyor. Sanki bu yazıların arkasında Devlet varmış gibi oluyor. Devlet koruması altında yapılması maalesef böyle bir algıya neden oluyor” diyerek korumanın kaldırılmasını istedi.

Editör: TE Bilisim