Eren Enerji’nin kademeli olarak Zonguldaklı işçileri işten çıkarmasına halen görevde bulunan Sendika Başkanları ses çıkarmazken, eski Sendikacı Mehmet Baş, tepki gösterdi.



TES İŞ sendikası başta olmak üzere GMİS ve diğer işçi sendikaları tüm olup bitenleri izlemekle yetinirken, TES İŞ Sendikası önceki dönem Genel Sekreteri Mehmet Baş, işçi kıyımana son verilmesi gerektiğini belirtirken, işçi sendikalarına da seslendi.



Mehmet Baş, “Bölgemizde büyük umutlar ile iş aş kapısı açılacak diye kurulan Eren Enerji Termik Santrali bölgede itibarı ile göz doldurmuştur. Ülke ve Zonguldak ekonomisine verdiği katkıları göz ardı edemeyiz. Hal böyleyken son günlerde Eren Enerji stratejisini değiştirerek bölgemizde iş aş olma konumundan çıkmıştır. Yapmış olduğu acımasız uygulamalar ile tek derdi üretmek ve ekmek yemek olan işçi kardeşlerimiz işten çıkartılmaktadır.

Ben buradan Eren Enerji yetkililerine eski bir sendikacı olarak sesleniyorum. "Yaptığınız uygulamalardan derhal vaz geçin. Yönünüzü işçiye dönün" Bir seslenişimde sektörde yetkili sendika olan TESİŞ Sendikası yöneticilerine "Konumunuz gereği bu işçi kardeşlerimizin yanında olun!!! Onlara sahip çıkın" Hep birlikte el ele vererek işçi kardeşlerimizin mağduriyetinin gönderilmesi için onların yanında olalım.. Yarın (cuma günü) saat 16:00 da santralın onunde yapılacak olan toplantıya bütün siyasî partileri, STK ları ve halkımızı destek vermeye davet ediyorum” dedi.



Editör: TE Bilisim