Kız Meslek Lisesi Mezunlar Derneği, 80 yıllık tarihe sahip okullarının, bir hastane otoparkı için yıkılmak istenmesini protesto etti. Madenci anıtında toplanan Kız Meslek Lisesi mezunları, hastanenin unutulan bir otoparkı için bir okulun yıkılmasının kabul edilemeyeceğini kaydetti.  

Yaklaşık 250 kişilik okul mezununun katıldığı protesto gösterisinde Kız Meslek Lisesi'nin yıktırılmaması için mücadele edileceği vurgulandı.

Kız Meslek Lisesi Mezunlar Derneği tarafından yapılan açıklamada, genelev benzetmesine tepki gösterilerek, "Anadolu Bacılarının yeni kuşak torunları olarak biz “Kız Meslek Lisesi” mezunları bu benzetmeyi her ne şekil ve şartta yapılırsa yapılsın kabul etmiyoruz.  

Kız-kadın eğitim kurumunun hatıra değeri-kültür mirası ifade karmaşasını, genelevin hatıra değeri yok mu benzetmesi yapacak kadar basit düşünen –meseleyi uçkur seviyesine düşürüp, seviyesiz çıkarım-tespitte bulunan zihniyetleri kınıyoruz'' ifadelerine yer verildi. 

Okul mezunları açıklamasında, şunları söyledi:

"Kent kültürel hafızasında böylesi bir önemli yeri olan Kız Meslek Lisesi Binasının Kültür Mirası-Varlığı olarak tescil işlemleri ve sonrasında tescil kararının yeniden düzenlenmesi gibi olumsuz-karmaşık süreç yaşanırken; özellikle 2020-2021 eğitim öğretim yılı hazırlık çalışmaları kapsamında, lise tercihi için “Alan Tercihi –Lise Tercihi” yapacak ortaokul mezunu genç kızlarımız ve ailelerinin kafaları suni bir gündem ile karıştırıldığını ve okulumuzun gençler tarafından tercih edilmesi noktasında sorun yaşanacağı kanaatini taşımaktayız.

Sözde popüler siyaset yapan güya kentimizin-şehrimizin önemli meselelerine parmak basan-önemli tespitler yapan ya da misyonunun bu olduğunu sanan sözde makale yazarı, bir yıkım kararının durdurulması ve Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün tescil gerekçesinin ardından, yukarıda da anlatıldığı üzere böylesi manevi öneme haizbir eğitim kurumunun yıkımını , daha önceki bir tarihte yıkılan bize göre emekçi kadınların-kader kurbanlarının özel-mahrem ticarethanelerinin yıkımı ile aynı kefeye koyarak , sözüm ona anlatım bozukluğuna-ifade kaymasına atıf yapmıştır. Erkek egemen zihniyet-bağnaz zihniyet sapla samanı bile yine kadın üzerinden ayıramamış ve karman karıştırmıştır."

Editör: TE Bilisim