AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Kız Meslek Lisesi’ni yıkacaklarını, eğitimin modern bir alana taşındıktan sonra binayı yıkacaklarını söyledi.

400 Yataklı şehir hastanesinin otoparkı olmadığı için tarihi Kız Meslek Lisesi’ni yıkacaklarını belirten Milletvekili Uçar, Kanal Z Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Simge Kırlı’nın sorularını yanıtladı.

Milletvekili Uçar’ın Kız Meslek Lisesi ile ilgili sözlerinden satırbaşları şöyle;

Kız meslek Lisesinin durumunu, konumunu bakanlık görüşmeden bir şey söyleyemem.

Okulun daha nitelikli, daha güzel bir yere taşınması için söz veriyorum.

Kıyıya köşeye atıp da eğitim versin diyemeyiz. Koz Meslek Lisesi’ni daha modern bir yere taşıyacağız, yenisine taşıyacağız öyle yıkacağız.

Bunun sözünü verebilirim, çok daha iyi koşullarda, daha kaliteli, daha imkanı olan koşullarda eğitim verileceği sözünü veriyorum.

Kaldı ki Zonguldak’ta yıkmadan yapamazsınız. Mesela Fevkaniye yıkmadan şehrin önünü açamazsanız.

Eğer bu şehrin önünü vizyonunu açmak istiyorsanız orayı yıkmalısınız.

Balık Pazarının olduğu bina, şöyle bir sıkıntısı var binanın, sürekli çökmeye başlıyor, işletmeciler rahatsız, oraların yenilenmesi lazım, işletmecilerin de bunu istemesi lazım.

Muhalefetin isteği yıkmayın, koruma altına alın diyor. Mesela eski hükümet konağı yıkılmamalıydı. Belediye binasını da beğenmiyorum. 12 katlı iş merkezi ödüle layık görülmüş, hangi anlayışla buna ödül vermiş.

Ama siz derseniz ki, yıkmayın, hatırası vardır derseniz bu şehrin önünü tıkarsınız.

Editör: TE Bilisim