İstanbul Yenikapı Fuar Ala’nında Zonguldak Valiliği öncülüğünde, ZONDEF’in katkıları ile gerçekleştirilen “Zonguldak Tanıtım Günleri”nde AK Partili Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Gökçebeyli Fehmi Pazarlı’nın eşini aldattığı iddiası ile ekranlara çıkarak “Kestane balının diyarı Zonguldak’tan tüm dünyaya selamlar” sözünü magazinleştirenleri yerden yere vurdu.

Fuar Alan’ında kürsüye çıkarak bir konuşma yapan Ali Bektaş, “Koskoca emeğin başkentini bir kestane balı ile magazinleştirdiniz lan…” diyerek sözlerine başlarken, “Televizyonlara çıkmasaydı onu bile konuşmayacaktınız. Bu şehir nasıl bir şehir biliyor musunuz? Haburda bu insanların dedelerinin 40 yaşından fazla yaşamadığı tabanca zoruyla, tüfek zoruyla madenlere yollandığı, 40 yaşına kadar yaşamadan kömür tozuyla kan kusarak öldüğü bir şehir. Bırakın bu magazin işlerini, bu işleri bırakın, kestane balı Zonguldak’ındır bitti o iş, bırakın” sözleri ile dinleyenler tarafından büyük alkış aldı.

Zonguldak’ın kestane balı ile değil, 5 bin şehit madenci ve canı pahasına ülkesine verdiği enerji desteği ile varolduğunu savunanlara destek veren AK Partili Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın adeta tokat gibi sözleri alanda bulunan gurbetçi Zonguldaklılar tarafından büyük alkış aldı.

İşte Ali Bektaş’ın o konuşması;

Koskoca emeğin başkentini bir kestane balı ile magazinleştirdiniz lan. Televizyonlara çıkmasaydı onu bile konuşmayacaktınız. Bu şehir nasıl bir şehir biliyor musunuz? Haburda bu insanların dedelerinin 40 yaşından fazla yaşamadığı tabanca zoruyla, tüfek zoruyla madenlere yollandığı, 40 yaşına kadar yaşamadan kömür tozuyla kan kusarak öldüğü bir şehir.

Bırakın bu magazin işlerini, bu işleri bırakın, kestane balı Zonguldak’ındır bitti o iş, bırakın,

Hakikaten öyle bir şehiriz ki, bundan 30 sene evveline kadar Zonguldak’ın Almanyası idi, haburda toplanıyoruz ya şimdi o zaman Zonguldak’a geliyorlardı haa…

Bilmem ne günleri, Bolu günleri, Kastamonu günleri, bilmen ne günleri, şehir öyle bir şehir. 5 Bin kişi şehit vermiş madende, on binden fazla insan yaralı, sakat kalmış, 100 binlerce insan taş tozundan, kömür tozundan kan kusarak ölmüş. Aslında Zonguldak deyince herkesin esas duruşa geçmesi lazım. Haddini bilmesi lazım. Bu memleketin yemin ediyorum herkeste hakkı var. Zonguldakla helalleşmeden kimse ölemez.

Öyle magazinleştirilecek bir şehir değil Zonguldak… Ben Maden Mühendisi olduğum için onun ne olduğunu iyi biliyorum. O yüzden ilk defada olsa da benim tek hedefim vardır. Burada gurbette olanların tekrar geri dönüp dedelerinin, torunlarının birlikte yaşaması. Tek amacım olabilir benim, başka hiçbir amacım olmayabilir. Yoksa seni yemeği getireyim, oraya getireyim mühim değil, benim dedemin, burdaki (gurbetteki) torununu sevmesi lazım. Amaç, bu olması lazım. Tanıtım günleri deyipte magazinleştirmekten çok Zonguldak’a bundan sonra daha çok ne yapabiliriz diyebilmek önemlidir.

Burda konuşmak çok zordur çünkü, hemşehri derneklerinde siyasi konuşamazsınız, taraflı konuşamazsınız, hepimiz burda Zonguldaklıdır. Bizim amacımızda nedir tek Zonguldak’a biraz daha ileri gidebilmektir. İnşallah bizde bundan sonra elimizden geleni yapıp İstanbul’daki hemşehrilerimizi memleketlerine geri getirip orada hep beraber bayram yapmaktır.  

Editör: TE Bilisim