CHP Merken İlçe Başkanı Ebru Uzun, yapılan zamlara tepki gösterdi.
Uzun açıklamasında: “Elektrik zamlanıyor ,doğalgaz zamlanıyor ,hepimizin mecburi ihtiyaçları zamlanıyor ,sıra maaşlarımıza gelince saçma sapan ürünler üzerinden enflasyon hesaplanıyor.
İktidar ve diyanet el ele vermiş fakirliğin faziletlerini öven açıklamalar ,evinizi az ısıtın porsiyonları küçültün türünden nasihatler veriyor.
Enflasyon rakamını düşük gösterebilmek için kılı kırk yaran TÜİK’in açıkladığı rakama göre Zonguldak’ta enflasyonun yıllık yaklaşık %22,aylık %3 artış göstermesi ve buna geçtiğimiz günlerde yapılan sanayideki %48 ‘lik doğalgaz zammının yansımadığını düşünürsek ,bu kış hepimizi nasıl zorluklar bekliyor ,nasıl bir kara kış bekliyor diye kafa yordukça ürperiyoruz.
Her esnaf kesimi haklı olarak bu zamları sattığı ürünlere yansıtmak zorunda kalıyor.
“Kuru ekmek buluyorlarsa aç değiller” demektir, diyenler kuru ekmeğimize bile göz dikti!
Halk’ın ekmeği ile oynayanların ve bunu alışkanlık haline getirenlerin bu pişkinlikleri yakında halkımız tarafından sona erdirilecektir.
Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Coşkun ;230 gr ekmeğin 200 gr olarak tespit edilip aynı fiyattan satılacağını açıkladı.Muharrem Coşkun’un bu açıklaması ülkedeki pahalılığın ne hale geldiğinin göstergesidir.
Açlık sınırının altında geliri olan emekli ve asgari ücretli vatandaş, cebindeki parayı iki pazar ve iki market alışverişinde tüketirken 30 gramın lafımı olur??
Pek tabi olur ama, karşımızda bize kuru ekmeği bile lütuf olarak görenler oldukça fazla söze gerek kalmıyor. Evine ekmek götürmekte zorlanan insan sayımız giderek artıyor ve daha da artacak gibi duruyor.
Bu kara kışlar elbet geçecek yeter ki,halkını gerçekten kucaklayan bir iktidara kavuşsun.”

Editör: TE Bilisim