Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hakan Kutoğlu sosyal medyadan yaptığı bilgi paylaşımında her depremden sonra bilgi alınmak üzere yayınlara konuk olarak davet edilmesinin  yaptığı bilgilendirmelere karşılık olası büyük depremler için bir tedbir alınmadığını gerekçe göstererek talebi geri çevirdiğini belirtti.

Kutoğlu yaptığı bilgilendirme paylaşınında uzmanların fay sistemleri konusunda ezber bozmasını gerektirecek yeni fay sistemi hareketlerinin görüldüğünü belirterek, éCumartesi günü İstanbulda meydana gelen deprem ile ilgili ulusal bir kanaldan aradılar. Tedbir alınmayacaksa her seferinde konuşmanın kime ne faydası var dedim ve kabul etmedim.

Ancak size buradan kısa bir yorum yapayım. Türkiyedeki fay sistemleri ezber bozuyor ve çok bilmişlerle alay ediyor. Hani karadaki bu faylar ölüydü. Bütün projelere bunlar ölü fay deyip onay verip paralarınızı cukkaladınız bir güzel. Fayın sizin ölçemeyeceğiniz hızda hareket etmesi ölü olduğu anlamına gelmez. Günü geldiğinde yeterli enerji biriktirdiğinde kendini hatırlatır. Gerek İstanbul'da gerek diğer bölgelerde böyle bir dolu fay var. Ama olsun nasıl bir dediğiniz bir dediğinizi tutmasa da unutulup gidiyor değil mi?"

Editör: TE Bilisim