CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, sürekli ertelenen Lavuar alanı ihalesindeki belirsizliği sordu.

Zonguldak Belediye Başkanı Ö. Selim Alan’ın sürekli ihale tarihi müjdesini verdiğini ancak ihalenin sürekli  ertelendiğini belirten Ebru Uzun, belirsizliğin nedenini sordu.

Uzun yaptığı açıklamada;

Zonguldak Belediye'sinin internet sayfasında tarih 7 Aralık 2021'i gösterdiğinde müjdeli bir haber paylaşıldı.

Haber aynen şöyle yazılmıştı;"Zonguldak Halk'ının uzun yıllardır merak ve hasretle beklediği Lavuar Alanı Projesi'inde müjdeli haber geldi.

Belediye Başkanımız Dr.Ö.Selim Alan'ın Ankara'da ısrarla sürdürdüğü temasları sonrasında TOKİ tarafından ihale edilecek Projenin ihale tarihi 26 Şubat 2021 olarak açıklandı."

Oysa Belediye Başkanı Dr.Ö.Selim Alan,13 Ocak 2020 ve 19 Mayıs 2020 tarihli yerel gazete haberlerinde ihale tarihini Haziran 2020 olarak açıklamış,ihale Haziran ayında yapılmayınca,23 Haziran 2020 tarihinde ihale Eylül 2020'de yapılması planlanıyor diye  düzeltmeye gitmişti.

Eylül 2020'de de ihale gerçekleşmeyince kendi ifadesi ile "Ankara'da sürdürdüğü ısrarlı temasları" neticesinde bu sefer TOKİ'den 26 Şubat 2021'i ihale tarihi olarak kopartmıştı!

Tarih 26 Şubat 2021'i gösterdiğinde Ankara'dan ne bir ses ne de bir nefes çıktı!

TOKİ'den haber çıkmadığı gibi,62 gün õnce "müjdeli haberi" Zonguldak'lılara veren Belediye Başkanı Ö.Selim Alan'dan da şu ana kadar bir açıklama gelmedi!

-İhale iptal mi edildi?

-İhale iptal edildi ise gerekçesi neydi?

-Yeni bir ihale tarihi tespit edildi mi?

Burada ki asıl sorun; şehrimizi yönetmekle halkın oyları ile seçilen bir Belediye Başkanının kendi geleceği ile birlikte şehrin geleceğinide TOKİ'nin insafına ve iki dudağının arasından çıkacak kararlara bırakması ve bu teslimiyetdeki aczidir.

Bu konuda ki bilinmeyenler, bütün şeffaflığı ile cevaplandırılarak süratle halkımız ile paylaşılmalıdır.

Sayın Alan'a tavsiyemiz,Ankara'da sürdürdüğü,çok da övündüğü"ısrarlı temaslarını"  bir kez daha gõzden geçirmesi yönündedir.

Göreve geldiği günden bu yana sürekli ötelenen ve ertelenen Lavuar alanındaki bu tuhaf ihale belirsizliği sadece Sayın  Ö.Selim Alan'ın halk nezdindeki inandırıcılığına değil,devletin ciddiyetine ve ağırlığına da gölge düşürmektedir.

Editör: TE Bilisim