Zonguldak’ın tarihi eseri olarak bilenen Lavuar alanında kuleler için çalışmalar sürerken, şimdide hiç kimsenin bilmediği  gizli bir tünel ortaya çıktı.

Zonguldak Belediyesi tarafından yapılan araştırma sonrasında ortaya çıkan tünelde,  yıllar önce gizli bir şekilde dinamit saklama yeri olarak yapıldığı tespit edildi. 

Gizli tünelin ortaya çıkması ile proje çalışmalarına başlayan Zonguldak Belediye Başkan yardımcısı Erhan Darende, gizli tüneli restore edilerek hizmete sunacaklarını da ifade etti. 

Darende, yaptığı açıklamada, Lavuar alanında yaptığımız araştırma sonrasında gizli bir tünel ile karşılaştık. Derin olduğunu düşündüğümüz tünel’i başta maden ocağı sandık. Ancak maden ocağı olmadığını fark ettik. 20 ile 25  metre olan tünel, yaptığımız araştırmalar sonrasında dinamit sağlama yeriymiş. Bizde bu alanı değerlendirme  kararı aldık.

Şuan itibariyle Lavuar alanında bulanan tüneli projemize kattık. Buranın içine ışıklandırma ve demir parmaklıklarda yaparak güzel bir şekilde restore etmek istiyoruz. Bunun içinde çalışmalara başladık”dedi.

 

Editör: TE Bilisim