Zonguldak’ın merkezinde, Ankara Köprüsü mevkiinde yapılması planlanan köprü projesinin sondaj çalışmaları esnasında ana su borusu patlatılırken, çalışmadaki hatanın Zonguldak caddelerini göle çevirmesine ilk tepki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’dan geldi.

Tazyikli şekilde fışkıran suyun ilk başta bölgedeki hafriyat taşlarını beraberinde fırlattığını, şans eseri faciadan dönüldüğü söyleyen Milletvekili, basiretsizlikler yüzünden binlerce vatandaşın günlerce susuz kalabileceğine dikkat çekti.

Tonlarca suyun ziyan olduğunu, bölgedeki esnaflarında su basma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını belirten Milletvekili, plansızlıklar, liyakatsizlikler ve özensizlikler Zonguldaklıyı mağdur etmeye devam ediyor diyerek şu tepkileri gösterdi:

“Büyük bir mühendislik ile inşa edilen Fevkani Köprüsünü yıkmak isteyenler, işin başından mühendislik dışı hatalarla çuvallamışlardır. Tıpkı Lavuar Alanı Projesinde olduğu gibi Fevkani Köprü projesinin de daha başlamadan suyu çıkmıştır.

Tazyikli şekilde fışkıran su ilk başta bölgedeki hafriyat taşlarını adeta bir şarapnel gibi beraberinde fırlatmış bir facianın da eşiğinden dönülmüştür. Şu an binlerce vatandaşımız günlerce susuz kalma tehlikesiyle karşı karşıya.

Çalışmayı yapanların ana borulardan uzak durması gerekiyordu. Jeofizik uzmanları ile sürekli koordineli olunması gerekiyordu. Belediye imar planına bakılsa idi böyle bir hata yaşanmazdı. Jeofizik, Jeoteknik uzmanlarınca gerekli zemin etütleri, Jeoradar çalışmaları yapılsaydı ana boru patlatılmazdı.

Ayrıca nasıl bir hasar ile karşı karşıya olduğumuz tespit çalışmalarından sonra ortaya çıkacaktır ama ana boru hatlarının onarımı, değişimi hem maliyetli hem de zaman alan çalışmalardır. Bunun da kamuya milyonlarca lira maliyeti olabilir.

Bu basiretsizlikler, iş bilmezlikler yüzünden binlerce vatandaş günlerce susuz kalabilir. Şimdiden bölgedeki esnafların dükkânları zarar gördü. Plansızlık, liyakatsizlik ve özensizlik Zonguldaklıyı mağdur etmeye devam ediyor.

Şebeke sistemin bir an önce onarılması, zarar gören esnaf ve vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin hızlı bir şekilde giderilmesi gerekiyor. Sürecin takipçisiyiz.”

Editör: TE Bilisim