Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) tarafından Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ile Maden Tetkik Arama Kurumu’na (MTA) bağlı tüm işyerlerinde banka promosyon anlaşmasının güncellenmesi için başlattığı imza kampanyası sürüyor.

TTK Üzülmez Müessesesi’nde çalışan kalabalık bir grup işçi 8 Eylül 2022 tarihinde iş çıkışında Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Merkezi’ni ziyaret ederek Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir ile görüştü.

Ziyarette GMİS Üzülmez Şube Başkan ve Yöneticileri de bulundu.

GMİS’in banka promosyonlarının güncellenmesi için başlattığı mücadeleye destek vermek amacıyla Sendikalarını ziyaret ettiklerini, mücadelede sendikalarıyla omuz omuza mücadeleye hazır olduklarını belirten madenciler, imza kampanyasının sürdüğünü belirterek Üzülmez Müessesesi’nde ilk olarak toplanan yaklaşık 1000 imzayı GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir’e teslim ettiler.

DEMİR; GÜNÜN ŞARTLARINA GÖRE GÜNCELLENMESİ İÇİN

MÜCADELE BAŞLATTIK

GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, “Banka promosyonuyla ilgili sorun ve sıkıntıların giderilmesi ve günün koşullarına göre güncellenmesi için mücadele başlattık.

Biz hem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’yla, hem kurumla ve bankayla promosyonlarla ilgili gerekli bütün yazışmalarımızı yaptık. Bakanlıktan ve bankadan ret geldi. Kurum genelinde bütün bölgelerde imza kampanyası başlattık. Sadece Üzülmez bölgesinden şu an bize gelen 950 arkadaşımızın imzası var. Diğer bölgelerde çalışmalar sürüyor. Tabii ki yetkililer buna duyarsız kalmayacaktır. Gerekli koşullarda kendi görüşlerini ileriki zamanlarda bizlere iletecektir” dedi.

SENDİKAMIZ, YERALTI VE YERÜSTÜYLE TÜM MADENCİLER

VE MTA İŞÇİLERİ OMUZ OMUZA MÜCADELE EDECEKTİR

GMİS Üzülmez Baştemsilcisi Vural Saraç, “Promosyon sözleşmesinin güncellenmesiyle ilgili sendikamızın yürüttüğü çalışmalar ve diğer çalışmalar sonucunda herhangi bir somut adım atılamaması sonrasında sendikamızın aldığı kararla yapılan imza kampanyası devam etmekte. Bizler de bu sürecin yabana atılmaması, hafife alınmaması adına mesai arkadaşlarımızla birlikte iki günde yolladığımız bine yakın imzayı genel merkeze gelerek siz değerli başkanımıza takdim ediyoruz. Sendikamız, yer altı-yer üstüyle tüm madenciler ve MTA işçileri omuz omuza mücadele edecektir” dedi.

DEMİR; HAKLI TALEBİMİZİN YERİNE GETİRİLMESİNİ İSTİYORUZ

GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir de “Üzülmez şube başkanı ve yönetimi, hem de her zaman arkamızda duran madenci kardeşlerimizin bizlere getirdikleri bu imzaları gerekli yerlere iletileceğiz. Bizlerin ne demek istediğini umarım yetkililer iyi anlarlar ve bu süreci hızlandırırlar. Bizim haklı olan taleplerimizin yerine getirilmesini istiyoruz” dedi.

Madenciler, “Geliyor, geliyor madenciler geliyor”, “Üzülmez burada Başkanlarının yanında”, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganlarını attılar.

Editör: TE Bilisim