Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Deniz Yavuzyılmaz, madencinin banka promosyonu beklentisini Amasra Komisyonuna bir kez daha taşıdı.

TBMM çatısı altında kurulan Amasra Maden Kazasını Araştırma Komisyonunda bugün bir sunum yapan, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) yöneticilerine, promosyon sürecinde hangi aşamaya gelindiğini soran Yavuzyılmaz, kaybedilen her günün madencinin aleyhine işlediğini, bu nedenle bu konuda gerekli adımların bir an önce atılması gerektiğini hatırlattı.

Atılacak adımların, madencinin moralinin bir nebze olsun düzelmesine katkı sağlayacağına vurgu yapan Milletvekili, GMİS yönetimine, farklı bankaların rekabet edeceği bir ihale sürecinin tesis edilmesi gerektiğini, madencilerin azami menfaatine olacak tekliflerin böylelikle ortaya çıkabileceğini aktardı.

NE OLMUŞTU ?

TTK’nın maaş promosyon anlaşması 01.05.2020 tarihinden başlayacak şekilde 5 yıl süreli olarak 06.04.2020 tarihinde imzalanmış, söz konusu anlaşma dahilinde kurumda görev alan personele 4.050 TL tutarında bir promosyon ödenmesi kararlaştırılmıştı.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, enflasyondaki büyük artış, ekonomik kriz ve satın alma gücündeki gerileyiş nedeniyle yaklaşık 2,5 yıl önce yapılan bu anlaşmayla belirlenen bedelin artık bir anlamının kalmadığını, bu nedenle TTK’nın tüm çalışanlarının menfaatine olacak şekilde, kapsamlı bir yeni anlaşmanın mevcut banka ile ya da başka bir banka ile yapılması çağrısında bulunmuştu.

Bu gelişmelerin paralelinde, GMİS tarafından 8 Kasım 2022 tarihinde yapılan açıklamada; “Promosyonlarla ilgili bugün sendikamızın da katıldığı banka ve TTK yetkilileriyle yapılan toplantıda, mevcut maaş protokolü iptal edilip 3 yıllık yeni bir maaş protokol ihalesi yapılması kararı alınmıştır. Yeni yapılacak olan promosyon ihalesi en kısa sürede gerçekleştirilecektir.” denilmişti.

Editör: TE Bilisim