Makine Mühendisi CHP Zonguldak Belediye Meclis Üyesi Turgut Aydın, Belediye Meclis öncesi uyarıda bulunurken, Başkan Selim Alan’a da gönderme yaptı.

Maden Makinaları İmalat Sanayi (MAKZON) projesiyle ilgili yasal olmayan imar tadilatlarına itirazda bulunduklarını belirten Aydın, yasaların Vali’yi, Belediye Başkanını, Meclis Üyelerini de ilgilendirdiğini söyledi.

Yasalara uygun maddelerin Meclise gelmesi gerektiğini söyleyen Turgut Aydın, Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan’a seslenerek, “Sakın yatırım engelleniyor diye her zaman yaptığınız gibi demogojiyi yapmayın” dedi.

İşte Turgut Aydın’ın o açıklaması;

03 Ocak 2022 tarihinde Zonguldak Belediye Meclisi yapılacak,

- Meclis gündeminin 8 maddesi MAKZON (Maden Makinaları İmalat Sanayi ) ile ilgili yapılan imar plan değişikliğine yapılan itirazının görüşülmesi konusu.

- İtiraz edenlerden biri olarak, yapılmış olan bu plan değişikliğinin, 3213 sayılı Maden Kanunu, 3194 sayılı İmar Kanunu ve ilgili yönetmeliklerinin birçok maddesine göre aykırı olduğunu yasaları aykırı olarak imar plan değişikli yapılamayacağını belirten itirazımı Belediyemize ilettim.

- İtirazımın tamamına yakını yasalara aykırılık üzerinedir.

- Bu konunun uzmanları, Şehir Plancıları Odası, Mimarlar Odası ve birçok sivil toplum örgütü ve kuruluşlarının itirazlarını dikkate alın.

- Yasalar beni, Sayın Valiyi, Sayın Belediye Başkanını, Sayın Meclis üyelerini, görevi ve unvanı ne olursa olsun her kişiyi ve kuruluşları bağlar, bu nedenle bana göre diye bir cümleyle başlamak, yasaları bilmemek, yasaları yok saymak bunu yapanları sorumluluktan kurtarmaz.

- Çok Değerli Zonguldaklı hemşehrilerimizin oylarıyla seçilmiş ve mazbatasını alırken de yasalara uyacağıma dair yemin etmiş bir meclis üyesi olarak, Sayın Belediye Başkanımızın ve Meclis üyelerimizin bilerek ve isteyerek yasalara aykırı işlem yapabileceklerine inanmamakla birlikte, meclis üyesi ve bir vatandaş sorumluluğum gereği son çıkışta hatırlatmak istiyorum.

SAYIN BELEDİYE BAŞKANIM…….

KESTANA BALI DİYARI ZONGULDAK’DAN SELAMLAR DİYE BAŞLAMA………..

İtirazım öncelikle yasalara aykırılık üzerine …..

- Sakın yatırım engelleniyor DİYE HER ZAMAN YAPTIĞINIZ DEMOGOJİYİ YAPMAYIN….

- İstihdam, iş , aş, ekmek konularıyla halkımızın zor durumunu suistimal edip

İŞİ SULANDIRMAYIN VE TOPU TACA ATMAYIN….

GERÇEKTEN DERDİNİZ İSTİHDAM, İŞ, AŞ, EKMEK İSE……

SİZLERE BUNU GÖSTERME VE İSPATLAMA FIRSATI ……

- TTK bugün, işçi eksikliği nedeniyle yatırımı yapılmış, her şeyi hazır, hemen kömür çıkarılabilecek şekilde çalışılabilecek alanlarının %25 ‘ini çalışıyor, % 75’ini çalışamıyor (inanmıyorsanız TTK ve Sendikaya sorun )

- Tek eksik işçi

- Tek yapılacak işlem, Bir baret, bir kazma ve işçiyi kömürle buluşturmak,

- Zor durumdaki vatandaşlarımıza iş, aş ekmek sağlamak

- İthal kömürü azaltıp yeraltındaki mili serveti ülke ekonomisine kazandırmak.

- Ayrıca can çekişmekte olan özel sektör madencilerinin çığlıklarını duyup, onlara nefes olmak…

BU KONUDAKİ SAMİMİ GAYRETLERİNİZİ GÖRMEK İSTİYORUZ…..

Editör: TE Bilisim