Zonguldak Belediye Meclisi’nin 2022 yılın ilk Meclis toplantısı, geçtiğimiz yıldan buyana tartışma konusu olan ve AK Parti grubunun sayısal çoğunluğuna rağmen itirazlara takılan MAKZON projesi oylamasına sahne oldu.

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) bir çok Meclis Üyesinin gerek Maden Kanunu gerekse de İmar Kanunu Mevzuatına aykırılık tekil etmesi nedeniyle itirazda bulunduğu MAKZON projesi Zonguldak Belediye Meclisinden geçti.

Yapılan itirazların hepsi red edilirken Meclis Başkanı Murat Uzun, “Zonguldak’ın ekonomik ve sosyal kültür hayatına katkı sağlayacak, bu merkezinin içinde tüm Zonguldak’taki sanat icra eden insanlarımızın çalışabileceği, arka tarafta yazılımların yapılacağı bir proje olacak. Bir sanayi alanı değil bir yaşam merkezine geldiğini hissedecek, daha da önemlisi Üzülmez Kültür Vadisi projesinin içini dolduracağı bir projeyi burada oylayacağız. Zonguldak Valiliği, BEÜ, TTK Genel Müdürlüğü, ZTSO, Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın bir araya gelerek bir vizyon projesi olduğunu düşünüyoruz. Yeter ki, söz özür dilemek zorunda kalmayın, bazen yasa ve yönetmelikler ayağınıza takılan taş olabiliyor. Öncelikle bu maddeyle ilgili yeterince müzakere yaptığımızı düşünüyorum” dedi.

MAKZON Nedir?

Zonguldak il merkezinde varlığına inanılan Maden Makinecilik Potansiyelinin girişimcilerin önünü açarak, yeni girişimcilere imkân sağlayarak, ilin ekonomik kalkınmasına katkı sağlaması amacıyla düşünülen projenin markası olup bu çerçevede oluşturulan derneğin de adıdır. Dönemin Valisi Erdoğan Bektaş tarafından Zonguldak Valiliği, Bülent Ecevit Üniversitesi, Türkiye Taşkömürü Kurumu, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ve Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü proje.

Editör: TE Bilisim