Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasının Zonguldak’ta yeni yatırım ve istihdam alanları oluşturulması çalışmaları kapsamında hazırlanan mantar üretimine yönelik fizibilite raporunun sunumu Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı toplantı salonunda girişimcilere yapıldı.



Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erkan Eren kültür mantarı sektörünün Dünyada ve Türkiye’deki gelişimini anlatarak başladığı sunumda, beyaz şapkalı mantar, istiridye mantarı ve kestane mantarı üretiminin ilimizin önemli bir aktör olabileceğini, iklim ve pazara yönelik avantajların bulunduğunu ifade etti.



Rantabl üretim büyüklüğünün ne olması gerektiğini konusunda bilgiler veren Eren, mantar üretiminin yanında mantarın pazarlanması ve satışı aşamalarında salamura, konserve ve kurutulmuş halde satışın da avantajlı olduğunu ifade etti.



Konu hakkında açıklama yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir” Mantar konusunda hazırlamış olduğumuz fizibilite raporu bizlere göstermiştir ki bu alanda bir yatırım yapılması gerçekçi ve karlıdır. Konu ile ilgilenen üyelerimizi detaylı bilgi almak için odamıza bekliyoruz” dedi.
Editör: TE Bilisim