AK Partili Belediye Meclis Üyesi Murat Uzun, basında çıkan haberler üzerine gündeme gelen imar değişikliğini incelediklerini, raporun içine şifreler koyduklarını belirtirken, “Kamu yararına göre yeşil alan olarak kalması uygun ancak, daha sonra Bakanlık tarafından yapılabilecek değişiklikler bizim dışımızda, bu kararlara yapabileceğimiz bir şey yok” diyerek kamuoyunun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yöntemi ile arsanın ileride imara açılması kaygısını doğruladı.

“Dairesine iade” edilseydi imara açılamayacaktı!

Halen aktif siyaset yapan AK Parti’li bir müteahhidin gündeme getirdiği İncivez Çaybaşı sokakta bulunan yeşil alanın imara açılması değişikliğini içeren madde Zonguldak Belediye Meclisi’nde yapılan oylamada oy çokluğu ile “red” edilerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onayı ile ileri imara açılmasının yolu da açılmış oldu.

Murat Uzun: Bakanlığa giderse yapabileceğimiz bir şey yok

İmara açılması durumunda yaklaşık 50 milyonluk bir imar rantının ortaya çıkacağı madde üzerine Meclis Üyelerini ve kamuoyunu bilgilendiren Meclis Üyesi Murat Uzun, “Bu imar maddesi basına da yansıdığı için şifrelerini raporumuza koyduk. İmar komisyonundaki arkadaşlarımızın hassasiyeti de kamu yararı adına oldu. Bu alanın yeşil olan olarak kalması kamu yararınadır. İncivez’in tek yeşil alanı, arkasındaki parselde Sağlık tesis alanı olarak geçiyor. Raporumuza tüm detayları özellikle koyduk ki, bu dosya her hangi bir bakanlığa gittiğinde sonuçta Meclis’in aldığı kararı göz önüne alacaktır. Bu kamu yararını dikkate aldığımızda ‘red’ etmemiz gerekiyor. Raporu hazırlarken çok ince detayları, şifreleri raporumuza koyduk. Ama bundan sonra kalan kısmı açıkçası bizim dışımızda bu kararlara da bizim yapabileceğimiz bir şey yok” dedi.

AK Parti’lilere imar aklını CHP’li BACAK verdi!

İmar Komisyonunda görev alan CHP Belediye Meclis Üyesi ve Şehir Plancısı Sertan Bacak’ın “Meclis maddeyi ‘red’ ederse Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onayı ile imara açılır” yönetimini geliştirdiği, 50 milyonluk imar rantının yolunu açtığı iddia edildi.

İmar rantında AK Parti ile CHP paslaşıyor

AK Partili bir müteahhidin perde arkasında olduğu İncivez’deki İmar değişikliği talebi Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan tarafından gündeme alınırken, tereyağından kıl çeker gibi İncevez’deki imar rantını Bakanlık onayı ile aşma fikrini CHP Belediye Meclis Üyesi Sertan Bacak’ın vermesi AK Parti ile CHP’nin imar konularında birlikte hareket ettiğini ortaya koyarken, CHP İl Başkanı Murat Pulat’ın Meclis Üyesi Bacak hakkında nasıl bir tavır takınacağı merak ediliyor.

Editör: TE Bilisim