Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi, BEÜ Tıp Fakültesi, LEVEL ve ECOMAR Hastanesi’nde görevli bazı doktorlarla anlaşan medikal çetesi, devleti milyonlarca lira zarara uğratmaya devam ediyor.

Yaklaşık 10 yıl önce tornada sahtesi yapılan tıbbi malzemeleri boyatıp binlerce lira karla devlete satan medikalcilerin yöntemlerini aratmayan çete doktorlarla yüzde üzerinden çalışıyor.

Daha çok ameliyatlarda kullanılan ve tespiti zor tıbbi malzemeler üzerinden yapılan vurgunda doktorlara ya da aracılara devlete kesilen fatura üzerinden yüzde 25 ila yüzde 40 arasında değişen oranlarda rüşvet dağıtılıyor.

Bu yöntemle milyonlarca liralık vurgun yaparak devleti dolandıran medikal çetesi ve doktorlar lüks içinde bir hayat sürüyor. Medikal sektöründe dönen milyonlarca liralık yolsuzluk nedeniyle hastaneler iflasın eşiğine geldi.

Çete,  kapalı ameliyatlarda kullanılan malzemenin adetini neredeyse 1’e 5 fazla gösteriyor.  Ya da MR (emar)  malzemeleri piyasadan ikinci el alınıp boyanarak tamir ediliyor. Sıfır malzeme olarak hastaneye fatura edilen ürünlerle hastaların sağlığını da tehlikeye düşüyor.

Banka hareketleri  ve mal varlıkları araştırılıp teknik takip yapıldığı takdirde ortaya çıkacak olan milyonluk yolsuzluğun kim ya da kimler tarafından üzerini örtüldüğü merak ediliyor.

Editör: TE Bilisim