Zonguldak Belediyesi tarafından esnaflara satılan Zonguldak Belediye Merkez Çarşısı esnaflarına, Belediye tarafından ikinci bir tebligat yapılarak binada güçlendirme çalışması yapılması aksi taktirde Belediye olarak yapılıp ücretinin tahsil edileceği tebliğ edildi.

Zonguldak Belediyesi 12 Ocak 2021 tarihinde Zonguldak Belediye Merkez Çarşısı esnaflarına yaptığı tebligatta; Belediyemizin teknik ekipleri tarafından hazırladığı  rapor doğrultusunda, gözlemsel olarak yer yer derin çatlakrın olduğu, betonarme kolon ve kiriş ebatlarının eksik ve yetersiz olduğu, yapının güncel deprem yönetmediği hükümlerini taşımadığı” belirtilerek 30 gün içinde Çevre ve Şhircilik Bakanlığının lisaslandırdığı firmalara Riskli Yapı Tespit Raporu hazırlatılarak 30 gün için için yapılması istendi.

Zonguldak’ta kar yağışı nedeniyle çatıda kar biriktiği gerekçesi ile 5 gün süreyle Merkez Çaşısı’nın kapatmak isteyen Zonguldak Belediyesi ile esnaflar karşı karşıya gelmişti.

Binanın güçlendirilmesini isteyen Zonguldak Belediyesi esnaflara ikinci bir şoku yaşatırken, esnaflar tapuları Zonguldak Belediyesinden aldıklarını, Belediyenin kendilerine ayıplı mal sattığını belirterek tepki gösterdiler.

Editör: TE Bilisim