Zonguldak eski Belediye Başkanı Secaattin Gonca eski çöp döküm alanı ile ilgili eleştiri ve uyarıda bulundu.

Kapatılan çöp alanında çevresel rehabilitasyon yapılması gerektiğini belirten Gonca, 12 yıldır uyarıda bulunmalarına rağmen yetkililerin üç maymunu oynadığını ifade etti.   

Gonca; Benzin istasyonu karşısındaki çöp döküm alanını 2009 yılında kapattık. Kapatılan çöp alanlarının çevresel önlem olarak rehabilitasyonunu yapılması gerekirken, aradan geçen 12 yıldır yapılmadı.Bu alanda 40 yıldır depolanmış katı ve tıbbi atık var.

Bunlardan kaynaklanan binlerce metreküp depolanmış  metan gazı var. Yaklaşık 12 yıldır eski belediye başkanı olarak gerek sosyal medyada, basında ve bazı yetkililerle bir an önce çalışmalara başlanması için uyarılarda bulunmamıza rağmen her kes üç maymunu oynadı, oynamayada devam ediyor.Dalgaların kapatılan çöp alanının tabanındaki  biriken çöpleri almasıyla bu çirkin ve sağlıksız görüntüler ortaya çıkıyor.

Bir an önce kapatılan çöp alanının denizle birleşen yerlerdeki koruma alanlarındaki duvarların yapılması  ile birikmiş metan gazlarının boşaltılma çalışmalarına başlanması gerekir. Bu işlerin beklemeye tahammülü yok. İnsan sağlığı her türlü siyasetin üstündedir. Biz ayıbın en zorunu çöp dökme alanını 12 yıl önce kapatarak ortadan kaldırmıştık. Şu anki ayıbı ortadan bir an önce kaldırmaları içinde yetkilileri bir kez daha göreve davet ediyorum’’dedi. 


Editör: TE Bilisim