Kent merkezinin çeşitli noktalarına Zonguldak Belediyesi tarafından konuşlandırılan taşınabilir ikinci El Giysi Kumbaralarıyla ilgili iddialar yanıt bekliyor.

Zonguldak Pazaryerinde ikinci el kıyafetler satarak kanser hastası çocuklara bağışta bulunan ancak Zonguldak Belediyesi tarafından tezgahı kaldırılan Seda Keskin, bazı belediye personelinin bu kasalarda bulunan kıyafetleri getirip satmak istediklerini iddia etmişti.

Seda Keskin’in sesini kamuoyuna duyuran Gelecek Partisi Basın Sözcüsü Hülya Özçelik, Zonguldak Belediye Özel Kalem Müdürü ile görüştüğünü giysi kumbaralarını bir şirkete verdiklerini söylediğini iddia etti.

Özçelik, “Kent merkezinde olan Zonguldak Belediyesinin bu kumbaralardaki kıyafetlerin oradan alınıp pazaryerinin içinde olan 2. El satan esnafa satılması.. Bu sorunu Zonguldak Belediyesi özel kalemine sorduğumuzda bu kumbaraları hiç bir şekilde belediye çalışanları açamaz anahtarı yok belediye bunu ihaleyle bir şirkete vermiştir onlar sorumludur dedi

Şimdi bizde soruyoruz bu kumbaraları bir şirkete verdiyseniz buralara atılan ihtiyaç sahiplerine verildiğini düşündüğümüz kıyafetleri bu şirket alıp satıyor mu yoksa bu kıyafetler ihtiyaç sahiplerine mi veriliyor ayrıca bu eğer başka bir şirkete verilmişse neden kumbaraların üstünde bu şirketin adı yazmıyor da Zonguldak Belediyesi yazıyor” diye sordu.

Vatandaşların, ihtiyaç sahiplerine verilmesi amacıyla Giysi Kumbaralarına götürdüğü kıyafetlerin akıbeti merak edilirken, Zonguldak Belediyesi’nin bir açıklama yapması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim