Tombaladan çıkmış milletvekili…

Cumhuriyet halk partisi (CHP) 22. Dönem Zonguldak Milletvekili Harun Akın Kanal Z Televizyonunda Murat Altay’ın sorularını yanıtlıyor.

31 Mart 2019 mahalli seçim sonuçlarını değerlendiren Harun Akın, yıllardır CHP’nin kalesi olan Zonguldak Belediyesi’nin AK Parti’ye geçişini değerlendirirken, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın yaptığı yanlışları da gündeme getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin hiçbir partiye benzemedeğini anlatan Akın, Milletvekili Yavuzyılmaz’ın tombaladan çıkmış, 23 Nisan milletvekili olduğunu söyledi.

İşte Harun Akın’ın konuşmalarından satır başları…

Seyit Torun, bana ayrı, Ali ağabeye ayrı konuşuyor. Sen bu hesabı nasıl vereceksin vicdanına…

Ali Uzun’a telefon açıyorsun “Başkan adayımız sensin” diyorsun. Sen nasıl bu siyaseti katledebiliyorsun.

Deniz Yavuzyılmaz, biz bu çocuğu tutamıyoruz. Tombaladan çıkmış bir milletvekili. Sosyal medyada dolaşmayla olmuyor bu işler. Ali abi benim sevdiğim bir ağabeyim. CHP; AK Parti değil, CHP hiçbir partiyi benzemez. Biz tabanda tartıyşmayı severiz. Sayın Yavuzyılmaz seni Ali Uzun’a getiren neden nedir. Üç tane aday adayın varken, hangi çalışmanın ürünüdür bu.

Bir çalışmadan Harun Akın çıkmışsa, sen niye rahatsız oluyorsun. Haddini bil, cin olmadan adam çarpma, çarpılırsın. Bir yada iki dönem farketmez. Mühim olan hoş seda bırakmak. 20 Dakika konuşur 2 dakka ne dediğini anlamazsın. Yok çapraz anketler, yok başka şeyler, ardından Ali Uzun ismini gündeme getiriyor. Parti Merkezinde beklemeler. Senin zorun, telaşen, paniğin neydi. Zonguldak’ta İl Belediyesi kaybedildi. O İstanbul’da sandık bekliyormuş, tatil yapıyorlar. Zonguldak belediyesinin izahını yapmıyorlar.

Birileri yine cazgırlığa başlamışlar şimdi. Onların işi bu. Hiçbir hikayeleri yok, hiçbir başarıları yok. Partiye seçim kaybettirecek işlerin içine giriyorlar. AK Parti geçen seçimde aldığı oyun 200 gerisinde oy almış. 26 Bin’den 23 bine düşmüşüz. 3 bin oyumuz yok. İttifakla seçime girdik. Nerede onların oyu? Faturayı İYİ Parti’ye mi keseceğiz. Bahçelievler gibi bir kale sandığa gitmemiş. Tabloyu beğenmemiş. AK Parti’ye vermek yerine sandığa gitmemiş.

CHP’de Harun Akın’ın müritleri yok ki… Ben talimatla 1 500 üyeyi AK Parti’ye oy verin diye talimatlandırabilir miyim? Hiç birinin soyadı Akın değil, ben yıllarca İl Başkanlığı’nda üyelerimizi tek tek ikna ederek seçimi kazandım.

Merkez İlçede çok kötü bir iflas var. Alaplı’da % 61 ile seçim alıyorsun. Kemik oyların olduğu Zonguldak’ta büyük hatalarla kaybedildiğinin sonucudur Zonguldak. Şimdi ucuzca, şu çalışmadı, bu gelmedi… Selden kütük kapma siyaseti yapılıyor. Ben baraj dışı kaldığımız dönemlerde de il başkanlığı yaptım. Çok zor zamanlara tanık oldum.

Siz hangi çalışmalarla Ali Uzun ismini Genel merkeze veriyorsunuz. CHP’ye gönül veren insanların üzüntüsüdür bu sonuç. Bu insanlara bu sonucu çıkıp açıklamalılar.

22. dönem Zonguldak Milletvekili Harun Akın'ın Kanal Z'de canlı olarak yayınlanan programı sürüyor...

Editör: TE Bilisim