3 Yıl önce yıkılan Gazi İlköğretim Okulu’nda okuyan öğrenciler Mithatpaşa İlköğretim Okulu’na taşınarak, okulun bitmesi ile tekrar Gazi Okulu’nda okuma sözü verilen ancak okul bittikten sonra okullarına gönderilmeyen öğrenciler ve velileri günlerdir Madenci Anıtı’nda devletin verdiği sözü yerine getirmesini istedi.

Günlerdir okulları yerine Madenci Anıtı’na gelerek eylem yapan öğrenci ve velileri, Devletin verdiği sözü yerine getirmesi için Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, ardından AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar ile görüşmüş ancak bir sonuca ulaşamamıştı.

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül ile görüşen öğrenci ve veliler günlerdir Madenci Anıtı’nda başlattıkları eylemi sürdürmüştü.

Zonguldak Valisi, Zonguldak Milletvekili ve Milli Eğitim Müdürü’nün günlerdir anlamsızca tutumunun ardından geçici süre ile Mithatpaşa okuluna gönderilen çocuklara müjdeyi Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın vermesi bir süredir eleştirilerin odağında yıpranan Alan’a verilen siyasi bir pas olarak değerlendirildi.

Editör: TE Bilisim