CHP Zonguldak milletvekili Şerafettin Turpçu, CHP yönetiminde bulunan Zonguldak belediyesi’nin el değiştirmesini değerlendirirken, seçim sonucunun ciddi bir şekilde sorgulanması gerektiğini söyledi.

Zonguldak Belediyesi’ni Harun Akın, Ali Uzun ve Tahsin Erdem gibi isimlerle alabileceklerini belirten Turpçu, CHP adayı Şenol Şanal’ın nasılsa Zonguldak halkı bize oy veriyor düşüncesi ile hareket ettiğini ileri sürdü.

Elmas TV’de gazeteci Atilla Öksüz’ün sorularını yanıtlayan Turpçu, “Zonguldak adayımız nasıl olsa halk bize oy veriyor, seçimi alırız mantığıyla hareket etti .Seçimi kaybederiz endişesini yaşıyorduk. Moral bozarım diye yüzüne karşı diyemiyordum tabi. Halil Furat bunlara şahittir. Meclis listesi için Harun’a gidelim, gidilmesi gerekenlere gidelim. Halil Furat’ta bunlara şahit. Herkesi toparlayalım, gerekirse ben herkesin ayağına giderim dedim.

Sanki seçimi garanti altına almış gibi hareketler oldu.

Ereğli mitingine gittik, Devrek mitingine katıldık. Davet edilmediğimiz yere gitmekte olmuyor. Elimizden geleni yaptık.

Zonguldak’ta parti darma dağındı. Gazeteci Simge Kırlı’nın yazdığı bir yazı vardı, “CHP ayağına değil, kafasına sıktı” diye. O başlık doğruydu.

Zonguldak’ta aday kim olsun diye soran yok, Belediye Meclisini soran yok. Sonra seçimi kaybedince Şerafettin Turpçu suçlu deniliyor. Sen arabayı devirmişsin. Devirirken bir şey sormamışsın.

Şu aday adaylarından hangisi ile seçimi alacağımızı sizde biliyorsunuz, bende biliyorum, Zonguldak’ta biliyor.

Tahsin Erdem vardı. Kim Tahsin Erdem ile ilgili bir şey bulabilirdi, bir açık bulabilirdi. Harun Akın, Tahsin Erdem, Ali Uzun gibi bir isim olduğu taktirde seçimi alırdık.

Biz Kozlu’da Kilimli’de, Gökçebey’de de seçimi alabilirdik.  Sonuçta kazanabileceğimiz bir ili kaybettik. Antalya, Ankara’yı aldık. Elimizdeki Belediyeyi verdik. Bu çok ciddi sorgulanması gereken bir şey”  dedi.

Editör: TE Bilisim