Mobilya İhtisas OSB’nin adımları atılıyor

Vali Ahmet Çınar bölgenin önemine dikkat çekti. Bölgede mobilyacılık adına bir faaliyet olmadığına dikkat çeken Çınar, “Bölgemiz Türkiye’de en çok ormanı olan ve en kaliteli orman bölgelerinin başında geliyor. Biz bölge müdürümüzle ormanları da çok dolaştık. Bu konulara kafa da yoruyoruz. Ama bölgemizde mobilyacılık adına hiçbir faaliyet yok. Bunu düşündük. Mobilya ihtisas organize sanayi bölgesi kurma adımlarını attık. Resmi adımları başlattık. TSO başkanımız da yanımızda.

Hiçbir problem yok. İnşallah bunun kurulumunu da gerçekleştireceğiz. O zaman orman envalini diyelim artık odun olarak katma değersiz satmamış olacağız. En son noktası işlenmiş halde, katma değeri en fazla yükselmiş halde satacağız. Bölgenin en büyük limanı Filyos’ta kuruluyor. Bölgenin en büyük pazarı da bence Karadeniz havzası. Mobilya sürekli ihtiyaç duyulan birşeydir. Kimisi modası geçti diye kimisi yeni evlenecek diye mutlaka mobilyasını değiştirir. Biz burada hem tasarımına önem verir hem organik tarafına vurgu yapar hem her çeşidinden, bürodan eve kadar ucuzundan pahalısına kadar bu mobilyayı üretirsek, çok büyük istihdam alanı da oluşur. Orman ürünlerimizi de en iyi şekilde değerlendirmiş oluruz. Karadeniz havzası başta bu büyük pazara da ulaştırmış oluruz” şeklinde konuştu.
 

Tersanecilik faaliyetlerinin ileride yeniden canlanabileceğini hatırlatan Çınar, “Hali hazırda iflasa gitse de gelecekte tekrar ayağa kalkacağını düşündüğümüz tersanecilik faaliyetlerinde giderek zenginleşmeyle birlikte lüks yatların da üretilebileceği hedefle yola çıkarsak bir de buna yatlarda kullanılacak mobilya da çıkacak” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim