Erkmen, Gazeteci Orhan Uğuroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ Ve Avukat Afşin Hatipoğlu’na saldırıyı yapanların yakalanması ve hak ettikleri cezai müeyyidenin uygulanmasını beklemekteyizdedi.

Muhalefet kanadına yönelik yapılan saldırıları demokrasiye yapılan saldırılar olduğunu belirten Erkmen; “İlimiz Karaman Beldemizde Partimizin Belde örgütünden Ali Karakaya’ dan sonra, hemen akabinde gerçekleşen bu saldırılar konuşan, sesini duyuran, hükümet icraatlarına karşı çıkanlara yapılan yani aslında demokrasiye sahip çıkanlara yapılan saldırılardır. Karşı görüşlere veya yapılan yanlışlara sesini yükseltenlere tahammülsüzlüğü göstermektedirler. Hâlbuki demokrasi, görüşlerini serbestçe dile getirilmesi, insanların fikirlerini korkmadan söyleyebilmesini gerektirir. Saldırıyı yapanların yakalanması ve hak ettikleri cezai müeyyidenin uygulanmasını beklemekteyiz. Daha önce Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in evi basılmak istenmiş ancak yapanlar cezasız kalmıştır. Dolayısıyla bu kişilere destek olmak, onları cezalandırmamak bir bakıma ödüllendirme olmakta bu da en çok demokrasimize zarar vermekte yapanları cesaretlendirmektedir. Demokrasilerde, muhalefetin sopayla susturulamayacağını artık herkesin bilmesi, öğrenmesi gerekir.

Bizler ülkemizde barışın hâkim olmasını, iyi yapılana iyi, kötü yapılana kötü denmesini ve bundan dolayı da başına bir iş gelmemesini temenni ediyoruz. Aksi bir durum ülkemize yakışmaz, Allah korusun bizleri çok çok gerilere götürür. Buna karşıda hep birlikte duyarlı olmak zorundayız.”

Editör: TE Bilisim