Ceza aldı, uzlaşmada yırttı!



Çaycuma Gemiciler Mahalle Muhtarı Mehmet Deniz'e kendi mahallesinde oturan seçmeni tarafından "dolandırıcılık" davası açıldı.



Evine iskan almak isteyen seçmenine “Benim resmi makamlarda tanıdıklarım var. Muhtarlığı da kullanarak senin işini kısa sürede çözerim” diyen  mahalle muhtarı defalarca mağdur vatandaştan parça parça para aldı.



 



Ceza aldı, uzlaşmada yırttı!



Evine iskanı aldığı söyleyen Muhtara inanmayan vatandaş, resmi kanallardan yaptığı araştırmada evinin iskan işlemlerinin yapılmadığını anlayınca muhtar Mehmet Deniz'e "Dolandırıcılık" davası açtı.



Görülen davanın ardından seçmenini dolandırdığı suçu sabit görülen Muhtar Deniz, "Seçme ve seçilme hakkından mahrum bırakılacağı" korkusuyla yeni çıkan “uzlaşma kanunu” çerçevesinde mağdur vatandaştan aldığı parayı geri ödeyerek ceza almaktan kurtuldu.



 



Bu muhtara imam dayanmıyor



Mahallesinde görev yapan İmamlarla sürekli sorun yaşayan ve 18 Nisan tarihinde Diyanet İşleri tarafından yapılan İmam atamasını da Zonguldak Müftülüğü'nce iptal ettiren Muhtar Mehmet Deniz'in bu gücü nereden aldığı merak ediliyor.



 



Rüstem Can neye alet oldu!



Hakkında Çaycuma'da açılmış 4 önemli dava bulunan Muhtar Mehmet Deniz'in Mahallenin Cami İmamı ile uğraşması ve Zonguldak İl Müftüsü Rüstem Can'ın bu atamayı bir günde Muhtarın sözü ile iptal etmesi tepkilere neden oldu.



Özel Haber: Alev UZUNBAŞ



 



 
Editör: TE Bilisim