Alaplı İlçe muhtarları, ilçede yaşanan sıkıntıları AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar’a iletti.

Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Uysal, köy ve mahalle muhtarları ile Türkiye Büyük Millet Meclis'ine (TBMM) 46 Muhtar ve il genel meclis üyesi ile çıkartma yaparak İlçenin sorunlarını içeren dosyaları teslim etti. Ziyarette konuşan Vekiller, Alaplı başta olmak için Zonguldak ve ilçelerde yaşanan sıkıntıları gidermek için yoğun şekilde çalıştıklarını ifade ettiler. 

Türkmen, “Görev çok laf söylemek değil, onu icraata dökmektir. Gecesi gündüzü hizmetkâr olmaya geldik. Laf olsun diye değil.  Biz de liderimiz gibi çalışacağız. Ama sizden ricam şu öncelikle bir araya geldiğinizde öncelikleriniz ne ise onları kararlaştırınız. Bizde şöyle bir karar aldık üçümüz birlikte gezelim ayrı ayrı gezmeyelim nedeni de şu oralarda belirleyeceğimiz önceliklerin hepimizin ayrı olsun. Sıralamayı doğru koyalım ki; yakayı doğru iliklersen aşağıya doğru, doğru gider diye. Bir sistem içerisinde çalışmaya çalışıyoruz. Bizim derdimiz tüm Zonguldak ve ülke. Alt yapısıyla, üst yapısıyla. Öncelikle biraz sabır istiyoruz. Neden yeni sistemlerin biraz yerine oturması lazım.” Dedi.

Çolakoğlu, “Muhtarlarımızın sorunlarını hepsini çözmemiz gerekiyor. Zaten AK Parti iktidarı boyunca yıllarca, biz ilçe başkanlığı, il başkanlığı yaptığımız dönemlerde de ve vekilimizle beraber uğraştık. Şimdi burada ortak sorunlar için biz milletvekili olarak daha önceliğimiz olması lazım. DSİ ile ilgili sıkıntılar, enerji hatları ile ilgili olan sıkıntılar, ana yollar ile ilgili sıkıntılar bizim vekil olarak genel sorunlarla ilgilenmemiz gerekir. Ama İl genel meclis üyelerimiz de burada köylerimizin daha lokal sorunları var. Bunlara da İl Genel Meclisi üyelerimiz bire bir hâkimler. Ama sizlerin bize verdiğiniz dosyalarla birlikte bu sorunları tek tek takip ederek çözeceğiz inşallah. Sizler bu konuda rahat olun. Hem İl Genel Meclis üyelerimizle beraber, muhtarlarımız ve ilçe başkanlarımızla beraber biz bu konulara tek tek değinerek elimizden gelen gayreti göstereceğiz.

Uçar, AK Parti Milletvekili Hamdi Uçar; Biz sizin bizlere getirmiş olduğunuz sorunlara yabancı değiliz. Bize geren makul olan her talebi sonuna kadar takip edeceğiz. Bireysel talepleriniz olsun, bölgemizin talepleri olsun yeter ki makul ve mantıklı talepleri yerine getirmeye çalışacağız. Biz zaten buralara gelirken de bu amaçla geldik.  Tabi ki yerel de Valiliği, İl Özel İdarenin, yerel yönetimlerin yapabileceği hizmetler var, merkezi hükümetin yapabileceği hizmetler var. Yapılacak yatırımların takipçisi olacağız. Bu yatırımların ivedilikle bölgemize gelmesi için, yarım kalmış yatırımların çözülmesi için elimizden gelenin fazlasını göstereceğiz. Bizler sizlerin ayağınıza geleceğiz. “ dedi.

  

Editör: TE Bilisim