Zonguldak açıklarında doğalgaz rezervi bulunduğu iddiası heyecan uyandırdı. 191 yıl önce taşkömürünün bulunmasıyla emeğin başkenti olan Zonguldak bu kez de doğalgaz heyecanı yaşıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 21 Ağustos Cuma günü açıklayacağını ilan ettiği “müjde” öncesi Zonguldak’ta doğalgaz bulunduğu iddiası yankı buldu. Türkiye'nin sondaj gemisi ‘Fatih', Karadeniz'de gerçekleştireceği sondaj faaliyetleri geçen 30 Haziran günü Zonguldak’a gelmiş, buradan da Ereğli açıklarında bulunan ‘Tuna-1' alanında 15 Temmuz itibariyle sondaj faaliyetlerine başlamıştı.

Fatih Sondaj Gemisi’nin bölgede doğalgaz rezervi bulduğu yönündeki iddialar üzerine Zonguldak ismi kamuoyunda sıkça konuşulmaya başlandı. 191 yıl önce taşkömürünün bulunmasıyla birlikte emeğin başkenti olan Zonguldak bu kez de doğalgaz heyecanı yaşıyor. Vatandaşlar, Zonguldak’ın 175 kilometre açığında bulunduğu iddia edilen doğalgaz rezervi ile dışa bağımlılığın azaltılacağı ümidini yaşadıklarını belirterek mutluluklarını paylaştılar.

Heyecanla Cuma günü açıklanacak olan müjdeyi bekleyen vatandaşlar, Zonguldak’ın enerji ihtiyacının karşılanmasıyla gündeme gelmesinin heyecan verici olduğunu açıkladılar. Öte yandan CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz da konunun sevindirici olduğuna dikkat çekerek şöyle dedi:

“Karadeniz’de, Zonguldak’ın 175 km açığında doğalgaz rezervi bulunmuştur. Üretim ve ticarileşmesi seneler alacak olsa bile, %95 dışa bağımlı olduğumuz bu enerji kaynağında üretime geçilecek olması sevindiricidir.”

Kaynak: Sözcü

Editör: TE Bilisim