Erdemir’e seslenen Çevre dostları “Ereğli , Alaplı ve Akçakoca’yı Tehlikeli atıklar ile kirletme amacınızdan vaz geçin. Cüruf ve diğer atıklarınız bertaraf etmek için yatırım yapın” çağrısında bulunurken, yerel yetkilileri de mahkeme kararlarını uygulatmaya davet ettiler.

Ereğli Kıyıcak mevkinde eylem yapan eylemcilere CHP İlçe Başkanı Ertuğrul Eylem’de destek verirken, Ereğli ve Alaplı Çevre Gönüllüleri yaptıkları açıklamada, “EGE DOĞA AŞ. Kural kanun tanımadan bölgeyi cüruf ile doldurmaya başladı. Eski bir taş ocağına yeni ruhsat alarak Cüruf işlemeye başladı.

Taş doğal bir maddedir. Cüruf ise bir atıktır. İçinde sağlığa zararlı AĞIR METALLER içermektedir.

Nasıl olurda Taş ocağı izniyle Cüruf işlenebilir?

Şimdi de bu firmaya karşı yasal haklarımızı kullanmaya hazırlanıyoruz.

Erdemir İSO 9000 belgeli bir kurum. Ruhsat ve Çalışma izini, gerekli yasal prosedürleri tamamlanmamış bu firmaya Cüruf vermesi Araştırılması, tartışılması ve sorgulanması gerek bir durum olduğunu kamu oyunun bilgisine sunuyoruz.

Bizler bu Mücadeleyi kendi yaşamımız, suyumuzun kirlenmemesi, fındığımızın , deniz ve yer altı sularımızın temiz kalması için yürütüyoruz.

Erdemir’e sesleniyoruz. Ereğli , Alaplı ve Akçakoca’yı Tehlikeli atıklar ile kirletme amacınızdan vaz geçin. Cüruf ve diğer atıklarınız bertaraf etmek için yatırım yapın.

Yerel yetkililere sesleniyoruz. Mahkeme kararları var.

Bu karaları uygulayın. EGE DOĞA AŞ.nin kaçak çalışmasını durdurun.

Mülki amirlere sesleniyoruz. Bu bölgeye yasadışı olarak Cüruf taşıyan kamyonlar ve kurumlar hakkında yasal işlem başlatın.

Bu bölgeye cüruf sokmayın.  Ereğli, Alaplı ve Akçakoca’yı ERDEMİR’in çöplüğü yaptırmayacağız, kararlıyız. Kavak dere ve gölün mesire alanı ilan edilmesini istiyoruz”

Editör: TE Bilisim