Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, şehirde yapılan çalışmalar ve projelere ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. 8 Şubat tarihinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un Zonguldak'a geleceğini ifade eden Başkan Alan, Lavuar Alan Projesi'nin lansmanının yapılacağını kaydetti.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un 8 Şubat tarihinde Zonguldak'a geleceğini Elmaspark'ın açılışının yanı sıra Lavuar Alanı'nın lansmanının yapılacağını belirten Başkan Alan şöyle dedi:
"Şu an için bir değişiklik gözükmüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız ve fahri hemşerimiz Murat Kurum'ı 8 Şubat çarşamba günü hep beraber Zonguldak'ta misafir edeceğiz. Bir taslak program hazırladık. Genelde içerik açılışlar ve lansman olacak. Lansmanda bütün Zonguldak'ın sabırsızlıkla beklediği Lavuar Alanı lansmanı olacak. Elmaspark'ın açılışı sahil projesinin açılışı ve bunun yanında birkaç açılış daha bakanlığımızın bütün il genelinde yaptığı yatırımları bakanımızın ağzından bizzat dinleme şansı bulacağız. Gerçekten Murat Kurum'un bizde çok ayrı bir yeri var. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Bakanımız Zonguldak'a ne istersek sadece merkez değil bütün ilçe ve beldelerimize kalıcı eserler bıraktı. Hükumetimiz adına. O yüzden de kendisine müteşekkiriz. Program netlik kazandığı zaman dolu dolu bir bakan programı geçireceğiz."
CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın lavuar alanı projesinin durdurulduğu yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Başkan Selim Alan, "Daha önce bir ihale yapmıştık. Beklentileri karşılayamayacağı için bakanımız da zaten son noktayı koydu. Talimat verdiği üzere tasfiye yoluna gidildi. İhale bedelinin 5-6 katı daha yüksek bir rakamı ki bakan bey Çarşamba günü o rakamı bütün halkımıza görselleriyle birlikte gösterecek. Nihai proje olacak. En erken 1.5 ay içerisinde başlamış olup 2024'teki yerel seçimlere kadar bitirmiş olacağız. O yüzden de bu tip söylentiler her zaman çıkar ama bakanımız Çarşamba günü son noktayı koyacak" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim