Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Zonguldak Başkanı Salih Kuvvetli, “Ülkemizin menfaatleri adına vermiş olduğumuz ekonomik savaşta Cumhurbaşkanımıza desteğimiz ve güvenimiz tamdır” dedi. Esnaf, tüccar kesimine de seslenen Başkan Kuvvetli, “TL'nin korunması yönünde atılan adımlar desteklenmeli ayrıca dolar kuruna bağlı yapılan zamlar geri çekilmelidir” dedi.

“GÜVENİMİZ TAMDIR”

Ülke adına ekonomik savaş verildiğine dikkat çeken MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Kuvvetli, “Cumhurbaşkanımıza desteğimiz ve güvenimiz tamdır. TL'nin korunması adına çok önemli adımlar atıldı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın almış olduğu kararlar ve reform paketleri ile yapay bir şekilde yükselen dolar sert bir düşüş yaşadı. Ülkemizin menfaatleri adına vermiş olduğumuz ekonomik savaşta Cumhurbaşkanımıza desteğimiz ve güvenimiz tamdır. MÜSİAD olarak bizler, reel ekonomik göstergelerle değil algılarla yön verilen her türlü ekonomik iklimin karşısındayız. Zira yılık ilk 3 çeyreğinde yüzde 117 büyüyen, son 12 aylık ihracatı 220 milyar doları aşan, son 3 aydır cari fazla veren Türkiye ekonomisi, yanlızca döviz kuruna indirgenerek değerlendirilemez. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önerildiğinde uygulamaya konulan yeni ekonomik paketlerle TL'nin korunması adına çok önemli adımlar atıldı. Bu manada oluşan bu havayı çok önemsiyoruz" dedi.

İNDİRİM TALEBİ…

Başkan Kuvvetli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomiye dair verdiği mesajların ardından döviz kurunun düşüşünü hatırlatarak, “Döviz bahane edilerek bir çok ürüne zam yapıldı. Bu da vatandaşımızın dengesini bozmakla birlikte firmalara olan güvenini de sarstı. Döviz kurunun düşmesiyle birlikte fiyatlardaki geri dönüşün sağlanması gerekir. Fırsatçılık hem dinimize hem de ülke birliğimize yakışmaz” diyerek tüm fahiş fiyat uygulayan kesimi indirim yapmaya çağırdı.

Editör: TE Bilisim