Türkiye Taşökümürü Kurumu (TTK) ile TOKİ işbirliği ile yapılan Üzülmez TOKİ konutlarında binaların altına beton atmak yerine yeşil bir örtü ile kapatan müteahhitine soruşturma açılmasını isteyen Mahalle muhtarı Okan Girgin, “Müteahhit vurmuş gitmiş, buradan ihbar ediyorum, Savcılığın harekete geçmesini istiyorum” dedi.

Yaklaşık 50 dönüm araziye planlanan 1850 konuttan 766 adetini yapan Çakır İnşaat betonla örtmesi gereken fore kazıkları plastik yeşil örtü ile kapattı.

Evleri 1,5 yıl önce teslim alarak oturmaya başlayan vatandaşlar aşırı yağışların ardından binaların altına örtülen yeşil örtüyü kaldırınca şaşkınlık yaşadı. Fore kazıkların üzerini beton ile kapatarak suyun temele gitmesini önlemesi gereken Çakır İnşaat’ın maliyetten kaçınarak yeşil örtü ile kapattığı ortaya çıktı.

Vatandaşların mağdur olduğunu belirten mahalle Muhtarı Okan Girgin, “Normalde betonla örtmesi gereken yeri yeşil örtü kapatmış, biz de diyoruz ki, ‘ne güzel, görsel olarak bunu da düşünmüşler’. Ne yazık ki büyük bir mağduriyetle karşılaştık. Müteahhit vurmuş gitmiş! Böyle teslim etmiş. Peki kim bunun altına imza attı, kabulü nasıl yapıldı? Soruyoruz yanıt alamıyoruz. Buradan Savcılığa suç duyurusunda bulunuyorum. Lütfen harekete geçsinler. En çok korkum şu, ilk depremde yıkılan evler burası olacak” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim