Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığı ile tanınan Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır’ın yeniden milletvekili seçilmesini engellemek üzere, 15 Temmuz hain darbe girişimi öncesinde FETÖ’cülerin toplantı mekanı olarak bilinen ÖZSÜT’te düğmeye basıldı.

Hüseyin Özbakır’a husumeti ile tanınan Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas ve ÖZSÜT’ün işletmecisi Hamdi Uçar’ın marifetiyle hazırlanan tezgah, toplantıya katılan Ak Parti’liler ve muhtarlar arasında şok etkisi oluşturdu. Şerafettin Nas ve Hamdi Uçar tarafından hazırlanan tezgah sonucu önceden kurgulanarak konuşturulan muhtarın konuşması, nitelikli gazeteci Ali Rıza Tığ’a servis edilerek, tezgahın tamamlanması sağlandı.

Toplantıda, bir köy muhtarını “Hüseyin Özbakır’ın milletvekili olmasını istemiyoruz” şeklinde konuşturan Şerafettin Nas ve Hamdi Uçar’ın hain tezgahı, toplantıya katılanlar ve kamuoyunda tepkiyle karşılandı. Toplantıya katılan Ak Parti’liler ve muhtarlar gazetemizi arayarak, “ Böyle bir tezgah hazırlandığından asla haberimiz yoktu. Sayın vekilimiz Hüseyin Özbakır, daima yaınmızda olmuştur, ilimize büyük hizmetleri geçmiştir.  Bu tezgah önceden hazırlanmış, bizi de alet ettiler, bizi de tezgaha getirdiler. Bunlar Hüseyin Özbakır’ın tırnağı bile olamaz, sonuna kadar vekilimizin yanındayız” şeklinde konuştular.

Daha önce Kilimli Belediye Başkanlığı için DSP ve CHP’den nabız yoklayıp kendisine yer bulamayan ve bu kez Ak Parti’den milletvekili aday adayı olan Şerafettin Nas ve işbirlikçisi Hamdi Uçar, Hüseyin Özbakır’ın başını alabilmek için harekete geçti.

15 Temmuz vatan haini darbe girişimi akşamı, Emniyet ve Savcılık kayıtlarında belirtildiği şekilde, ÖZSÜT’te FETÖ’cülerle toplantı düzenleyen, sözde Sıkıyönetim Valisi, halen vatan hainliğinden yargılanmakta olan Metin Seyfi Sazak’ı, il başkanlığı döneminde koruyup kollayan, kardeşi FETÖ’den tutuklanan Hamdi Uçar’ın, yandaşı Şerafettin Nas ile birlikte Hüseyin Özbakır’ı saf dışı bırakmak üzere böyle bir tezgah hazırlaması kamuoyunda büyük tepkiyle karşılandı. Özbakır’a olan kin ve husumetlerini erken deşifre ederek, erken deformasyona uğrayan Şerafettin Nas ve Hamdi Uçar’a, Ak Partili üyelerden de tepki yağıyor. ( Umut İLİKSİZ)

Kaynak: Yeniadım gazetesi

Editör: TE Bilisim