Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ali Topaloğlu, iktidar partisinin yerel yöneticilerinin Maden Mühendisleri Lokali’ni ısrarla almak istediğini belirterek, kendilerinin ne yapacağını bilmediğini söyledi.

Yerel yöneticilerin “Ne olursa olsun Maden Mühendisleri Lokali’ni alacağız” dediğini ifade eden Topaloğlu, “Gerek pandemi, gerekse de ülkemizin içinden geçtiği bu zor süreçte sizinle birlikte olmak dertleşmek çok çok önemli ve kıymetli. Öncelikle bugün burada bize bu kongrenin yapılması için kapılarını açan solunu tahsis eden maden mühendisleri odası şube yönetimine teşekkür ediyoruz. Bugünlerde bu mekânın Maden Mühendislerinin elinden almak için, iktidarın yerel yöneticilerinin yoğun çabasına tanık olmaktayız. Bizde Tüketici örgütü olarak 28 yıldır bu kentin sorunlarına değinen çözüm arayan bir kurum olarak görüşlerimizi açıkça ortaya koyacağız.

 Alınınca kendilerinin bile ne yapacaklarının bilinmedikleri açıkça belli. Birileri yıkılacak birileri kıraathane olacak diye demeçler veriyor. Bu arkadaşlar şunu açıkça ifade edemiyorlar. Biz burayı ne olursa olsun maden mühendislerinden alacağız çünkü onlar bize muhalif diyemiyorlar.

Bu kentin iktidar sahiplerine açık çağrı yapıyoruz. Bu girişimden vaz geçin, buralarda yaptığınız birçok mekân var istiyorsanız onlardan birini bunun için kullanın.

Kentin bunca sorunu varken gündem saptırarak toplumu kutuplaştırmayın.

        İşsizlik var, göç var, Hastane yok, Doktor yok, Yol Yok, Otopark Yok, Öğrencinin barınması sorunu var, Çevre kirliliği var. Var da var sizler bu sorunları çözeceğinize varsa yoksa odayı alacağız demek, akıl tutulmasıdır” dedi.

Editör: TE Bilisim