Zonguldak’ta etkili olan sağanak yağış sonrası Karaelmas Mahallesi Yasemin Sokakta Zonguldak Belediyesinin yarım bıraktığı alt yapı çalışması yolun 1,5 metre çökmesine neden olurken, mahalle sakinleri “Selim Alan demişti ki, hak etmezsem o koltuk bana haram olsun’, o koltuk sana haram olsun Başkan” diyerek isyan ettiler.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün günler öncesi yaptığı ciddi uyarıya rağmen Zonguldak Belediyesi sağanak yağış karşısında yine aciz kaldı. Kent merkezinin bir çok noktasında altyapı yetersizliği nedeniyle sular altında kalırken trafik adeta felç oldu.

Bir çok mahallede ise altyapı yetersizliği ve yarım bırakılan çalışmalar sağanak yağmurla birlikte daha büyük yıkımlara neden oldu.

Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, Yaz konserleri nedeniyle Kargo alanında eğelenirken, yağmura teslim olan vatandaşlar AK Parti’ye isyan etti.

Karaelmas Mahallesi Yasemin Sokakta Zonguldak Belediyesi’nin yarım bıraktığı yağmur suları ve kanalizasyon çalışması sağanak yağışla birlikte çöktü.

Mahalle sakinleri yaşadıklarını bir videoya çekerek sosyal medyada seslerini duyurmaya çalışırken, Belediye Başkanı Selim Alan’ın 31 Mart 2019’da seçimi aldıktan sonra “Hak etmezsem o koltuk bana haram olsun” sözleri karşısında “Gerçekten haram olsun” diyerek tepki gösterdiler.

Yolun çökmesine neden olan çalışmalara isyan eden bir mahalle sakini, “AK Parti Belediyesinin yarıda bıraktığı işi görüyor musunuz? Hepsi bizim cebimizden çıkıyor. Bunların hepsi milli servet. Yazıklar olsun bu belediyeye, yol çöktü yol, yaklaşık 1,5 metre derinliğe indi. Selim Alan buraya bakmıyor. Bu kadar yağmurda bu hale geldik. Nerede gönül belediyeciliği, nerede AK Parti, Bir gün bizimde borumuzun öteceği zamanda gelecek inşallah. Bunların hepsi milli servet. Yol çökmüş. Tabi bunları Cimer’e de kayıtlayacağız. Selim Alan demişti ki, ‘Hak etmezsem o koltuk bana haram olsun’ gerçekten de haram olsun” dedi.

Editör: TE Bilisim