Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün Zonguldak ziyaretini ve  5 Haziran’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geleceği konusunda açıklama yaptı.  Tosun ayrıca,  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un yanı sıra Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Ataç ve Erol Kaya ile görüşme yaptıklarını ve Zonguldak’a gelebileceklerinin altını çizdi.

“BAKAN ÖZLÜ YENİDEN GELECEK
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün Zonguldak ziyaretini değerlendiren ve Filyos Projesi hakkında açıklamalarda bulunan Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, “Teknoloji Bakanımız Faruk Özlü geçtiğimiz günlerde Bartın üzerinden Zonguldak’a gelerek 3-4 saat bizlerle beraber oldu. Seçim bürolarımızın açılışına katıldı ve kendisi bakanlığı ile ilgili olan özellikle Filyos projesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kendisinden bir gün önce de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan seçim programımızı açıklarken Ankara’da Filyos’tan bahsetmişti. Bakanımızın seçim öncesi buraya gelip Filyos ile ilgili görüş beyan etmesi de bize güç vermiştir. Bakanımız Faruk Özlü, o gün yaptığı açıklamanın ardından yaptığımız görüşmelerde en azından Arife günü bir aksilik olmasa Zonguldak’a gelerek en az 1 gün seçim çalışmalarında bize destek olmak için katılım göstereceğini bizlere iletmiştir. O gün burada söylemiş olduğu Filyos’la ilgili özellikle yerli otomobil için elverişli olması noktasında şanslı olduğunu kendisi orada ifade etmiştir. Biz bu işin takipçisi olacağız ve milletvekillerimiz Ankara’da bunu daha güçlü biçimde ifade edeceklerdir. Arife Günü bakanımız buraya geldiğinde daha güzel bir program yaparak gerek Filyos’a gerekse Zonguldak’a iktidarımızın verdiği önemi daha ciddi bir biçimde gösterebileceğiz” dedi.
SOYLU VE KURTULMUŞ GELEBİLİR”
Ak Parti’li Bakan ve genel başkan yardımcılarının Zonguldak’a gelebileceğini belirten Başkan Tosun, “Bütün şehirlere bakanlarımız gidiyor. Ve o bölgelerde çalışma yapıyorlar. İnşallah 5 Haziran’da Cumhurbaşkanımız da burada olacaklar. Diğer bakanlarımızı da Zonguldak’a getirmek için görüşmeler yapıyoruz. Bakanımız Süleyman Soylu il de görüşme yaptık. Eğer o da vakit bulursa Zonguldak’a gelecek. Numan Kurtulmuş ile de bir görüşme yaptık. Genel Başkan Yardımcılarımızdan Mustafa Ataç ve Erol Kaya ile de görüşmeler yaptık. Bu üç isimle de gerekirse yarım günde olsa Zonguldak’ta programlar yapmayı hedefliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim