Zonguldak kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği “Atık Sözleşme” toplantısı yapıldı.

Bertaraf tesisi kurulacağını belirten Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, tesisin faaliyete geçmesinin ardından çevreyi kirletenlere izin vermeyeceğini söyledi.

Tavuk çiftliklerinden çıkan atıklar  40 Euro değerinde yapılacak bir tesis ile bertaraf edilecek.

40 Bir Eruoluk bertaraf tesisi yetkilileri ve üreticilerin katıldığı toplantıda Zonguldak Valisi Ahmet Çınar önemli mesajlar verdi.

“Bu tür projeler hayvansal atıktan enerji üretmek bize çok uzak olan ve hayal görünen sanki hiç ulaşamayacağımız ekonomi kalkış noktasıymış gibi gelen konular şimdi önümüzde. Eğer bu ülkeyi bu vatanı seviyorsak çok çalışmamız lazım. Bu tür işlerde konuşan çok olur. Her şeyi ve ufak tefek hesaplarınızı bir kenara koyun hep birlikte bu işe omuz vermemiz gerekiyor. Hepimizin bu işte beraber olması gerekiyor. Yapılan iş çok güzel. Atıkların topraklara yıllar süren zararları var. Topraklar bizlere her zaman lazım. Buna ne vicdan ne kanun müsaade etmez. Firma atıkları kendilerinin temizleyeceğini ve üstüne de para verileceğini söylüyor. Bundan enerji üreteceğiz diyor. 12 Megavat elektrik elde edeceğiz diyor. Atıktan artan kül çimento sanayisinde kullanılacak. Her yönü ile çok karlı bir iş. Öyle kuru kuru vatan sevilmez. Çalışırsak vatanı sevmiş oluruz. Hiçbir şey yapmadan vatan sevilmez. Böyle bir tesis için yola çıktık. Yola çıktıktan sonra ben tesise gübremi vermeyeceğim demek de sizin takdiriniz. Ama o gübreyi ben o toprağa düşürtmem. Etrafta koku yaymasına izin vermem. Bu konuda agresif olacağız. Gerekli cezaları da vereceğiz. Bütün üreticiler bizlerin baş tacı. Bu memlekete bir koli et üreten, bir lokma üreten herkes baş tacımızdır” dedi.

Editör: TE Bilisim