İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen koronavirüs testi pozitif çıkan bir kişi ile temasta olduğu için eşi ile birlikte karantina altına alındı. 
Konu ile ilgili il başkanı yazılı bir açıklama yayımlayarak taziye ziyareti sonrası karantina altına alındığını bu yüzden Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılamadığını açıkladı. 
Erkmen’in açıklaması şu şekilde:
“Bir yakın akrabamızın cenazesine eşimle birlikte katılıp, orada evde taziye ziyaretinde bulunduk. Ancak gittiğimiz evde iki kişide pozitif Korona vakasının tespit edilmesi sonucu eşime ve bana tedbir amaçlı 14 gün süreyle kendimizi evde izole etmemiz gerektiği Sağlık görevlisi arkadaşlarımızca tarafımıza 28.10.2020 tarihinde tebliğ edilmiştir. Şu anda herhangi bir belirti olmamasına rağmen kurallara uyup kendi sağlığımızı tehlikeye sokmamak ve de başkalarının sağlığını riske atmamak için bu  süreyi evde kalarak geçireceğim. Bu açıdan Cumhuriyetimizin Kuruluş törenlerine katılamamanın üzüntüsünü de taşımaktayım. Tüm dostlarıma özellikle kalabalıklardan uzak durmalarını, maske ve mesafeye mutlaka riayet etmelerini rica ediyorum. Saygılarımla. “

Editör: TE Bilisim