Hangi Bölümler Burs Alacak!

Tarım ve Orman Bakanı olarak görev yapan Bekir Pakdemirli, ''ülkemizdeki tarım ve ormancılığı geliştirmek için bazı bölümleri tercih eden öğrencilere burs verileceğini müjdeledi. 2020 yılında yapılacak YKS sınavında ilk 10 bine giren adaylardan veterinerlik, ziraat, su ürünleri, gıda, orman mühendisliği, balıkçılık teknolojisi gibi bölümleri tercih edenlere burs verilecek. Bu konuda ÖSYM ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında protokol imzalandı.

Pakdemirli, Tarım Bakanlığı olarak teknolojiyi yakından takip ederek uyarladıklarını ifade etti. Bu kapsamda çok sayıda üniversitede araştırma merkezlerinin ve laboratuvarlarının bulunduğunu aktaran Bakan Pakdemirli, üniversitelerin bölgesel kalkınmadaki önemine de dikkat çekti. Bakan Pakdemirli, genç araştırmacıların en başarılı öğrenciler arasından seçilmesi için böylesi bir atılım gerçekleştirdi. Daha önceki senelerde de öncelikli tarım ve ormancılık bölümlerini seçen ve birinci sırada yerleşen öğrencilere burs verilmekteydi.

Bu yıl sınava girecek öğrenciler rahat bir eğitim  hayatı geçirmek istiyorlarsa bu alanlara yönelebilir. Ayrıca bu alanlar gelecek yıllar içerisinde çok daha fazla önem kazanacaktır. Zira tarım ve ormancılık alanında ciddi bir gerileme yaşanmakta ve üretim azalmaktadır. Bunu önleyici tedbirler almak ve bu alanda yatırım yapmak ilerleyen yıllarda avantaj sağlayacaktır'' dedi

 

Editör: TE Bilisim