Zonguldak’ta geçtiğimiz aylarda yolcu treninde görevli bir memurun iddiaya göre yolcuyu şiddet etme olayı ile ilgili olarak o trende görevli olan kondüktör Lütfü T. olayı anlattı. 30 yıllık meslek hayatında şiddete karşı olduğunu anlatan Lütfi T., ailesinin ve kendisinin psikolojik olarak yıprandığını ifade etti.

Olay iddiaya göre, Filyos-Zonguldak arası yapılan yolcu treninde meydana geldi. Filyos beldesinde berber işletmeciliği yapan Yüksel Akkuş isimli vatandaş, akşam 20.30 trenine binerek Türkali’ye gitti. O sırada aynı trende görevli olan Lütfi T. isimli kondüktör yine iddiaya göre Yüksel Akkuş’a bilet ücretini vermediği dolayısıyla Akkuş’u darp ettiği iddia edilmişti. Olaydan sonra Yüksel Akkuş hastaneye gitmiş ve darp raporu alarak ayrıca sağ kulağında yaşanan işitme kaybı dolayısıyla rapor almasının ardından kondüktör Lütfi T.’den şikayetçi olduğunu beyan etmişti. O trende görevli olan kondüktör Lütfi T. olayın ardından açıklamalarda bulundu.

30 yıllık meslek hayatı boyunca hiçbir vatandaşa şiddet uygulamadığını ve böyle bir davranışın da bulunmadığını ifade eden Lütfi T. durumu açıklayarak; “Olayın olduğu akşam Zonguldak’a hareket halinde olan trende son vagon kısmından bilet kontrolü yaparak ön tarafa geldim. Birinci vagona geldiğimde basamakta bir şahısı gördüm. Bilet sordum, bana Türkali durağına gelmiş olduğunu, “Ben Türkali’ye geldim, bilet parası vermem” diye hitap etti. Sadece kolundan tuttum. Sonra o kolunu çekti. Tren durdu, kapı açıldı. Sonra bende makiniste kapıyı kapatmasını söyledim. Görevli makinist kapıyı kapatırken kendisi indi. Aşağıya inince poşetleri bıraktı ve bana argo kelime söyledi. Sonra eline telefonu aldı, “Sen beni darp ettin” ve bana aşağıya inmemi söyledi. Görevim icabı aşağıya inmedim. Trende olan makinist arkadaşta aşağıya inerek yine trende olan 2-3 yolcu konuyu uzatmayın diye söyledi gerek yok dediler. Kapıyı kapattık, gittik” diye konuştu.

“DEMİRYOLUNDAN EKMEK YİYORUZ, AİLEMİZE BURADAN BAKIYORUZ”

Bir müddet sonra yolcu treni Zonguldak Gar’ında yolcuyu indirdikten sonra Gar’a gelen 2 kişi görevli kondüktör memuru aramaya başladı. Gar da görevli güvenlikçi elemanların yanında olan Yüksel Akkuş’un damadı olduğu iddia edilen kişi yanında olan arkadaşı ile kondüktör Lüfti T. ile görüşerek durumu anlatmasını istedi. O anki durumu açıklayan Lütfi T. psikolojik olarak yıprandığını ailesinin de bu durumdan rahatsız olduğunu ifade ederek demiryolundan geçimini sağladığını ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti; “Zonguldak Gar’a geldim. Güvenlikçi arkadaş bana gelirmisin diye söyledi. Güvenlikçinin yanında olan 2 kişi bana “Seni sordular” dedi. Bu 2 kişi bana “Türkali’de olay olmuş” dedi. Bende evet oldu dedim. Siz kim oluyorsunuz diye söyledim, onlarda “Ben damadıyım” dedi, yanındaki arkadaşa da kim olduğunu söyledim. O’da damadının arkadaşı olduğu söyledi. Böye bir durum olduğunu onlara anlattım. Ben bilet sorunca o da bana “Türkali’de iniyorum para vermem” diye söyledi. Onlara durumu anlatım. Bana küfür etti dedim. O kişilere size olayı nasıl anlattı diye söyledim. Onlarda bana “Elimde para var, bekliyorum, bilet sormadan beni darp etti” diye söyledi dedi ve “Bizde bunu öğrenmeye geldik” dediler. Bende kendilerine 30 yıllık demiryolu çalışanı olduğunu söyledim. Benimde ilk defa başıma böyle bir şey geliyor dedim. Buradan ekmek yiyoruz, ailemize bakıyoruz, personel olarak bilet sormadan hiç kimseyi darp etme gibi bir durumumuz yok. Sonra bu kişiler gitti, güvenlikçi tekrar benim yanıma gelerek; “Ağabey bunlar seni dövmeye geldi, damadı ile arkadaşı seni buraya dövmeye gelmiş, bende onlara burada kamera olduğunu söyleyerek ilk önce konuşun” diye söyledim dedi. Bu olaydan sonra ailemin psikolojisi bozuldu, birde demiryolunun adı kötülendi.”

“ÖLMÜŞ ANNEME KÜFÜR ETTİ BENDE ŞAHIS VE KURUM OLARAK ŞİKAYETÇİ OLDUM”

 Son olarak kendisinin demiryolunda kurum olarak en iyi hizmeti verdiklerini belirten Lüfti T., karşı taraftan kendisine ölmüş annesine küfür ve argo kelimeler kullandığından dolayı şahıs ve kurum olarak şikayetçi olduğunu ifade etti. Lüfti T.; “Biz kurum olarak işimizi elimizden geldiğince yapmaya uğraşan birer memuruz. Ben suç duyurusunda bulundum, şöyle bulundum. Benim ölmüş anneme küfür ettiğinden dolayı şikayetçi oldum. Ayrıca kurum adına da suç duyurusunda bulundum. Ben argo kelime kullanmadım, başkaları kullansa bile bu olaya karşı olduğumu ifade ediyorum” dedi.

 Kaynak: http://www.zonmedya.com

Editör: TE Bilisim